Inimesed

Filmirežissöör Rein Maran: me hävitame üsna süsteemselt enda ümber eksisteerivat elukeskkonda (16)

LISA KOMMENTAAR

Rein Marani filmide austaja10. oktoober 2021, 02:32
Lisaks metsade röövraietele käib ka viimased 7 aastat halastamatu sõda metsades elavatele loomadele ja rändlindudele ja ikka teaduslikult muidugi.Tegelikult määravad põtrade ja metskitsede laskelimiidid nn Erametsaliidu "teadlased",hirvede ja hanede oma panevad paika põllumeestest" teadlased"ja huntide tapakvoodi nn jahimeestest "teadlased", kes on mulle lausa teatanud,et nad on huvitatud ainult huntide jahist.Seetõttu oleks aastatel 2019/2020 rahvusloomast jäänud järele vaid riismed,sest jahisektsioonid soovisid 189 hundi laskeluba. Väga kuluksid ära Rein Marani loomafiilmid.
!!!21. aprill 2018, 02:44
Iibe üle kontrolli kaotanud, vohav inimkond on muutunud Maa ökosüsteemi vähkkasvajaks. Vähkkasvajaks, kes arutult paljunedes ning kasvades hävitab lõpuks nii ökosüsteemi kui sellega koos ka iseenda.
Timo Laanetaguselt20. aprill 2018, 22:31
Õnnesoovid ja tänusõnad Reinule! Loodan peagi seda filmi näha. Eestis on palju huvitava maailma nägemise võimega inimesi, kelle jälg kultuuris on ajatu. Rein on üks neist. Meid ümbritseva looduse nähtavaks tegemine ei ikaldu poliitilises kliimas. Kuna inimesed elavad aina vähem metsade keskel, pole seal toimuv eriti silma all- aga võiks! Paraku pole Rein Maranile mantlipärijat seni sirgunud... Ootame 😉!
Kommentaar lipsas kuidagi minema,20. aprill 2018, 19:32
ei saanud lauset lõpetada. See lause oleks järgmine: võimurid aga ei võta hävitustöö peatamiseks mitte midagi ette, kogu see laastamine toimub nende täiel heakskiidul ja osavõtul.
Realistile20. aprill 2018, 19:28
Kliimateadlased on ennegi eksinud, eriti need kaasaegsed kõiketeadjad. Muretseda tuleb rohkem siiski selle meie kohaliku looduse laastamise ja hävitamise pärast. See toimub meie nina all, siinsamas EV-s ja see muserdab rahvast igapäevaselt, lisaks argimuredele. Võimurid aga ei võta hävitustöö
lp. Rein Maran!20. aprill 2018, 10:17
Suur tänu seni tehtu eest. Kuid kas nüüd ei võiks ka realistlikku filmi vändata metsade ja looduskeskkonna hävitamisest? Kuhu minna jalutama ja loodust nautima, kui igal pool vaatavad vastu koledad kännustikud metsa asemel v6i sildid nagu "eratee" ja "eramets"? Ka linnaparke hävitatakse süstemaatiliselt. Kui mul pole "maakodu", tuttavad seene-ja marjametsad on hävitatud, linnapargid muudetakse kiviplatsideks - pole enam palju jäänud v6imalusi vabalt loodusse uitama minna, ilma hirmuta, et sattud millelegi jubedale(hävitustööle) v6i keelatule. Raiesmikud, muide, näevad välja, nagu oleks neid tabanud pommitamine, metsateed - kui neid on veel m6ni jäänud - on üles küntud ja l6hutud metsaveo masinate poolt. Näidake seda kaasaegses loodusfilmis, palun.
metslane19. aprill 2018, 20:09
Vanemate patud jäävad laste kaela!?
Saemehed ja arboristid19. aprill 2018, 17:48
saemehed ja arboristid, järgmises elus olete JALGPALLID!
....19. aprill 2018, 15:03
Elukeskkonna, meie ümber. Oskused ja töötahe voolab minema. Jääb ainult poliitikanajal läbilöömine.
Nii 19. aprill 2018, 13:48
Aitäh, Rein Maran, kaunite filmide eest !
Kahjuks tõsi.19. aprill 2018, 13:45
Hävitatakse süsteemselt ja järjekindlalt metsi, linnaparke, kauneid alleesid. See toimub juba pikka aega, võimude täiel heakskiidul ja keegi ei pane sellele barbaarsusele piiri. Siit küsimused: MIKS seda tehakse? Kas hävitustööle tuleb lõpp alles siis, kui viimanegi puu EV-s on langetatud? Kellele on kasulik see totaalne sõda looduse vastu?
Alles hiljuti hävitati Võrus Seminari park, linlastele armas roheline saareke linnasüdames.See hävitustöö ei ole kahjuks erand vaid reeglipärane jõhker hävitustegevus Eestis.
https://www.youtube.com/watch?v=wdO2sgGgqkA
Võru Seminari pargi viimased hetked 9.04.2018
tahaks optimiste näha, kui kõik reostatud on.19. aprill 2018, 13:45
Parem euro täna, kui loodus homme. Need suurte tarkade rikaste ärimeeste lapsed saavad ka seda hirmasat lõppu näha mis paratamatult tulemas on. Tagantjärgi tarkus ei maksa midagi. Paar aastakümmet on siin veel võimalik loodust müüa, siis on läbi.
Realist20. aprill 2018, 15:43
Ei ole meile antud paari aastakümmet, kümmetki mitte.
Kaob Arktikas kogu merejää ja kiire lõppvaatus algabki. Ega Soome president asjata maailma hoiatanud. Grupi kliimateadlaste arvates muutub Arktika (mere)jäävabaks hiljemalt järgmise aasta septembriks. Süngema stsenaariumi järgi võib-olla isegi selle aasta suve lõpuks. Allikas? Googleda näiteks Arcitc News.
Olev19. aprill 2018, 13:31
Õnnelikud on need ,kes sündisid 50-tel-Kuldne lapsepõlv ja nad ei pea nägema neid JUBEDUSI,mis tulemas on !
60 ndad19. aprill 2018, 14:30
Täpselt minu mõte. Siiralt kahju ainult lastelastest, kes seda jama kõike omal nahal tunda saavad.
Kirsty Kyljelaud19. aprill 2018, 11:50
Saeme seda oksa, mida meil varssti vaja on.