KREEM ON HINGETU: "Et lugu nii kõrgele tuli, oli üllatus, mis võttis hingetuks," kinnitab Jaagup Kreem.Foto: Arhiiv
Eesti uudised
21. detsember 1999, 00:00

Biitlid ja Jaagup Kreem on parimad

Uuno raadio püstitas mitteametliku maailmarekordi, mängides 6 ööpäeva, 10 tunni ja 22 minutiga ära 2000 lemmiklugu. Uuno kuulajad valisid sajandi parimaks lauluks The Beatelsi "Yesterday". Kõige etem Eesti laul on Terminaatori "Juulikuu lumi".

Uuno raadio millenniumiedetabeli panid poole aastaga kokku 43 000 kuulajat, saates raadiojaamale oma kolme lemmiklaulu nimed. Lugusid sai kokku 7200. Uuno mureks jäi arvepidamine ära teha ja lood õiges järjekorras ette mängida.

Parima Eesti loo, 20. kohale jõudnud "Juulikuu lume" esitaja Jaagup Kreemi meelest on tabeli esikoht, biitlite "Yesterday" igati paigas. "Queeni "Bohemian Rhapsody" oli ka O.K. Vaid kolmanda koha pälvinud Celine Dion ("My Heart Will Go On") on pisut küsitav. Aga esikümne seas mingit virtsa ka polnud," hindab Jass.

Jaagup Kreem ja Terminaator haarasid Eesti muusikute seas peale kõrgeima edetabelipositsiooni veel teisegi rekordi. 2000 laulu hulgas oli koguni 19 Terminaatori oma. Mõnes mõttes pole see üllatus, sest Uuno peatoimetaja Laur-Leho Kaljumetsa (Lemo) sõnul sai Terminaator Uuno viimasel sünnipäeval ka tolles raadios enimmängitud bändi auhinna.

Raadio Uuno on nüüdseks pea nädal aega kestnud maratonedetabelist kokkuvõtted teinud ning sel nädalal saadetakse Kaljumetsa sõnul paberid ka Guinnessi rekordite raamatu koostajatele. "Teame, et sellist asja pole keegi teinud. Kas nad meid tunnustavad?" kõhkleb Lemo. "Kuus aastat tagasi üritasime lühima rokkfestivalil mängitud looga (0,5 sek) raamatusse pääseda, kuid siis polnud sellist kategooriat. Aga rekordiraamat pole peamine. Oleme asja ära teinud ning hakkama saanud. See on tähtsaim."

Rekordi püstitasid ka saatejuhid Ain Boltovski, Indrek Parts, Ahto Kruusmann ja Lemo. Range graafiku järgi koostatud tööpäevadel magati kaks korda päevas ja seejärel asuti taas edetabelilugusid mängima. "Kõigest hoolimata on enda proovilepanemine lõbus tegevus," leidis maratonedetabeli idee algataja Lemo.