Elina NechayevaFoto: Erlend Štaub
Üritused
18. aprill 2018, 11:41

Ettevõtlusõppejõud: riik võiks Nechayeva kleiti riskikapitaliga rahastada (34)

Ettevõtluskõrgkooli Mainor õppejõu Elari Tamme sõnul võiks riik pakkuda ettevõtjatele võimaluse investeerida eurolauliku Elina Nechayeva kleiti ja lavašõusse vajaminevad 65 000 eurot tingimusel, et kui võit tuleb Eestisse, siis makstakse investeering mitmekordselt tagasi.
Elina Nechayeva Foto: Erlend Štaub

“Riigil on raske selgitada 65 000 euro kulutamist lauluvõistluse lavasõule. Eurovisioon võib tunduda kerglane meelelahutus, aga tegelikult on see riigi turundamiseks üks suurema vaatajaskonnaga üritusi. Kui võit tuleks Eestisse, siis on see hiilgav võimalus ligi 200 miljonile televaatajale Eestit kui sihtkohta reklaamida, mistõttu tasub pingutada,” rääkis Tamm.

Ettevõtluskõrgkooli Mainor õppejõu sõnul pakuvad kihlvedude korraldajad Eesti võiduvõimaluseks Eurovisioonil praegu keskmiselt 8-10 ühele. “Laval toimuv on sama oluline kui laul ise. Riik võiks suurendada oma võidutõenäosust ning maandada riske, pakkudes erainvestoritele võimalust rahaliselt panustada ja teenida edu korral sama koefitsiendiga tagasi,” pakkus õppejõud.

“Näiteks kui erainvestor katab 65 000 euro eest lavasõu kulud, siis maksab riik talle vastavalt sõlmitud tulevikutehingule Eurovisiooni võidu korral tagasi kümme korda rohkem ehk 650 000 eurot,” lisas Tamm.

“Ja see ei olegi üldse suur summa, arvestades igal aastal riigi turundusele tehtavaid kulutusi. Eurovisiooni võit tooks sadu miljoneid televaatajaid ning tuhandeid turiste ja ajakirjanikke, kes Eestisse kohale sõidaks,” sõnas Tamm.