Saara AaltoFoto: Reuters/Scanpix
Üritused
18. aprill 2018, 11:51

Soome eurolaulja Saara Aalto saab siiski oma laulu autorid Lissaboni kaasa võtta

Raha ja selle puudumine on Eurovisionil kuum teema. Mõni päev tagasi kirjutas Ilta-Sanomat, et Soomet esindava Saara Aalto võistlusloo "Monsters" autorid ei sõida koos Aaltoga Eurovisionile. Nüüd selgub, et siiski sõidavad. 

Üks Aalto loo autoritest, kes varem kirjutanud ka Eurovisionil Rootsile võidu toonud pala "Heroes", Linnea Deb rääkis ajalehele, et riiklik ringhääling Yle ei ole nõustunud maksma Debi lennupiletite ja majutuse eest. Sama kohtlemise osaliseks on saanud ka tema abikaasa, laulu kaasautor Joy Deb. "See on tõeliselt kahetsusväärne. Kujutage ette, kui režissööri või stsenaristi filmifestivalidel ei nähtaks," rääkis Linnea (pildil paremal, vasakul Joy).

#teammonsters ❤️

A post shared by Linnea Deb (@linneadeb) on

Yle ja UMKi produtsent Anssi Autio väitise, et Ylel pole raha Debi Eurovisionile sõidutada. "Maksame juba niigi nõnda paljude lendude ja majutuste eest. Delegatsiooni kuulujad pole päris meie otsustada." Autio rõhutas, et tahaks "Monstersi" autoreid kindlasti Lissaboni kaasa võtta. "Laulu autorid peaksid kindlasti kohal olema."

Eurovoix vahendab nüüd Autio teadet, et autorid siiski sõidavad Lissaboni. "Tore, et segadus on nüüd lahenduse saanud. Mul isiklikult, ja ka Yle esindajana, on väga kahju, et selline vastuseis tekkis. Eurovisioni rahvusvaheline organisatsioon on delegatsioonide suurusele kehtestanud kindlad piirangud ja seepärast ei ole Soome delegartsiooni tavaliselt laulukirjutajad kuulunud. Igatahes on mul hea meel, et see probleem on nüüd lahendatud. Kõige olulisem on see, et õiged inimesed viivad Soome edule."

Linnea kinnitab Twitteris, et üksmeel on tõesti leitud. "Jõuame Yle-ga kokkuleppele lähemale. Debid lähevad Lissaboni, ärge muretsege, kõik on korras," kirjutab Linnea.