Elizabeth II kaks aastat tagasi Windsori lossi trepil koos oma koerte (ülalt) Willow', Vulcani, Candy ja Hollyga. Viimane tuli 2016. aasta oktoobris haiguse tõttu magama panna.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
18. aprill 2018, 08:24

Kuninganna Elizabeth II leinab oma viimast corgi't

Pühapäeval pandi Windsori lossis magama kuninganna Elizabeth II viimane Walesi corgi, ligi 15aastane Willow. Monarh on Daily Maili teatel murest murtud.

Koerakesel oli lehe andmeil vähiga seotud haigus ning kuninganna ei tahtnud, et tema lemmik rohkem piinlema peaks. Willow' surm paneb punkti Elizabeth II (91) ja masajate Walesi corgi tõugu koerakeste tähelepanuväärsele ühisele loole, mis sai alguse enam kui kaheksakümmend aastat tagasi.

Oma esimese corgi Susani sai printsess Elizabeth 18. sünnipäevaks. Willow' oli kuulsa koerakese 14. põlvkonna järglane. Kuid esimese corgi Dookie tõi kuninglikku perre tulevase kuninganna isa George VI, toonane Yorki hertsog juba 1933. aastal.

Monarh on iga oma corgi lahkumist valusalt üle elanud, kuid Willow' surma võtab ta Buckinghami palee allika väitel iseäranis raskelt. "Küllap seetõttu, et Willow oli tema viimne side vanematega ning kaugele lapsepõlve ulatuva meelelahutusega. See tõesti tundub olevat ühe ajastu lõpp."

Õnneks ei jää Elizabeth II neljajalgsetest sõpradest päris ilma. Tal on kaks dorgit – corgi ja taksi ristsugutist –, kelle nimed on Vulcan ja Candy.