Franz TsahknaFoto: Erakogu
Inimesed
17. aprill 2018, 14:26

Kolmandat korda isaks saanud Margus Tsahkna: lapsed pakkusid, et kui tuleb poiss, võiks ta nimeks saada Franz (82)

16. aprilli õhtul sündis endise kaitseministri ja riigikogu liikme Margus Tsahkna ja tema abikaasa Anna-Greta perre kolmas laps, pisipoeg Franz. 

"Ülimalt rõõmsad oleme kõik," lausub Margus esimese hooga. Mees on olnud laste sünni juures ja seegi polnud erand: "Franz sündis pisut üle aja, aga kõik läks väga hästi – Anna-Greta oli väga tubli," räägib värske isa õnnelikult.

Kuidas olid beebi tulekuks valmis vanemad lapsed, 11-aastane Artur ja 12-aastane Margaret? "Lapsed on olnud väga seotud ja valmis uue ilmakodaniku tulekuks."

Franz Tsahkna Foto: Erakogu

Perekond Tsahknal on traditsioon hoida tulevase lapse sugu saladuses. Nii ka sel korral. Tehti pakkumisi, kes tuleb: "Usun, et kõik on õnnelikud – tütar tahtis väikevenda ja Arturile oleks rõõmu pakkunud nii vend kui õde." Lapsed olid ka need, kes panid väikevennale nime: "Kuidagi me koos nuputasime ja lapsed pakkusid välja, et kui tuleb poiss, siis võiks nimeks saada Franz. "Ta on väga Franzu nägu,"  lausub Tsahkna õndsalt ning lisab, et täna on see päev mil õde ja vend kohtuvad oma uue pereliikmega.

Mis puudutab töökohustusi, siis on Margus arvamusel, et lapse sündimine ei pea tähendama seda, et muu elu seisma jääks: "Mina olen hetkel riigikogu liige ja lapsekasvatamist selle tööga on väga lihtne ühendada. Minu kui lapsevanema roll saab olema kindlasti nüüd suurem kui varasemate lastega," arvab Margus. Ka abikaasa Anna-Greta on edukas karjäärinaine, juhtides enda start-up-ettevõtet Timbeter. 

Tsahkna tunnistab, et kolmanda lapse sünd on olnud kindlasti teadlikum otsus: "Oleme Anna-Gretaga ikka alati mõelnud, et võiks olla rohkem kui kaks last ja muidugi oli Franz väga oodatud."

"Olen oma karjääri ka nii rajanud, et praegu tunnen, kuidas võiks võtta rohkem aega perele ja üleüldse arvan, et inimesed võiksid oma unistusi rohkem ellu viia."