Toidublogija Leili SemjonovaFoto: Erakogu
Blogid
26. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Toidublogija Leili Semjonova: kui mul mõni toit esimese korraga välja ei tule, kirjutan sellest ausalt ka oma lugejatele

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele registreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi. 

Nimi, vanus, amet: Leili Semjonova, 27, kokk/teenindaja-töötan täiskohaga.

Bloginimi ja -aadress: Leily toidublogi, leilytoidublogi.blogspot.com.ee

Blogi lugejaid päevas: Olenevalt postitusest, avalikustamise päeval kuni 40 hiljem ligikaudu 10.

Millal alustasid blogimisega: 11. märts 2018. aastal.

Kandideerimise kategooria: Kokandus- ja terviseblogid. 

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Tegelikult ei olnud mul mingisuguseid nimesid, panin oma blogile enda nime ja kirjutasin juurde millest see täpsemalt räägib, et lugejal oleks mind lihtne leida.

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Julgust on mul piisavalt. Kirjutan igast asjast täpselt nii, nagu see on, midagi ilustamata. Kui mõne toidu juures läheb mul midagi totaalselt pekki siis kirjutan sellest ka oma postituses. Milleks inimesi petta ja kirjutada, et suutsin esimesel korral teha täiesti ideaalse asja? See poleks lihtsalt aus. On inimlik, et asjad ei pruugi esimesel korral  õnnestuda.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Oleneb jälle, kuidas mul aega on. Kuna mul on täiskohaga töö ja kohe 9-aastaseks saav tütar, kes vajab tähelepanu ja tegelemist, olen viimasel ajal hakanud kirjutama nädalavahetustel ja just öösiti. Ma usun, et ka minu lugejaskonnal on postitusi lihtsam just nädalavahetusel lugeda.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Ikka olen mõelnud jaa, ajaga tuleb kaasas käia. Hetkel just mõtlen kuidas seda oma pisikeses köögis täpselt tegema hakata ja kuidas sellesse oma tütar kaasata, sest Youtube on tema jaoks juba ammu teema.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Blogijaid on palju, ma ei vaidle vastu. Aga ma ei usu, et on keegi selline toidublogija, kes kirjutab asjadest nii ausalt kui mina. Olles ise aastaid selle kõige sees ja nähes ka seda, mida tavainimene ei pruugi üldse näha ja teada.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Ega ma polegi neid eraldi teinud, üritan kirjutada nii, et iga lugeja asjast õigesti aru saaks ja lisan jutu juurde käivad pildid.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Nagu eelnevalt mainisin teen ma oma blogi täpselt nii nagu oma lugejatele lubanud olen. Ma ei tee asja raha nimel. Seega kirjutan asjadest täpselt nii nagu need minu jaoks on. Olen aru saanud, et pole vahet mida ja kuidas sa teed, ikka leidub kuskil keegi, kellele sa ei meeldi.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Negatiivseima kommentaari sain Leedus valmistatud MANA külmpressitud mahlade eest kuna lugejale ei sobinud, et see polnud Eesti toodang. Positivsemat vastukaja leidis mu täiesti esimene kihiline toorjuustukook. Eks valus on ikka negatiivset asja lugeda aga see on asi mis viib edasi ja annab jõudu asja veel paremini teha.

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Ma ei usu, et toidu, joogi ja teeninduse juures saaks olla midagi liiga isikliku. See on midagi, millega me puutume kokku iga jumala päev.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

Jah, see on siiani täiesti kättesaadav ja mul on väga uhke tunne. Just sellel postitusel on siiani kõige rohkem lugejaid (loe SIIT). 

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.