Helina kirjutab vana maja taastamisestFoto: Erakogu
Blogid
24. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Helina: mul on blogis ka parooliga kaitstud emotsioonipostitusi

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele registreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi. 

Nimi, vanus, amet: Helina, büroojuht-personalispetsialist, blogi on eelkõige oma rõõmuks.

Bloginimi ja –aadress: Meid on 4, meidon4.wordpress.com 

Lugejate arv päevas: Kuna kirjutan harva, siis postitamise päeval on olenevalt teemast 50-200 külastajat. Mõnel üksikul korral kui postitust jagatakse on olnud ka 1500+ lehekülastajat.

Kui kaua oled bloginud: Veidi alla kahe aasta.

Kandideerimise kategooria: Remondi- ja sisustusblogid. 

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Kuna mu blogi on peamiselt meie pere (mina, elukaaslane ja meie kaks poega) tegemistest ja meid on neli, siis saigi blogi nimeks "Meid on 4". Logo tegin ka ise.

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu? 

Ei. 

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Päeval. Öösel magan, kuid on olnud juhuseid, kus enne magama jäämist on mingid mõtted hakanud tekkima ja tahaks need siis kirja panna. Hommikuks aga on hoopis teised mõtted ja meeleolud.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Olen proovinud ja siiani teen väikeseid videoid, mida jagan Youtube´i lingina oma blogis. Kuid selline vlogimine, kus räägin otse kaamerasse ei ole minu jaoks. Kuidagi naljakas on iseendaga rääkida... Videoid mulle meeldib teha ja hiljem on neid ka tore vaadata, eriti kui lapsed on vahepeal kasvanud ja kodus on midagi muutunud. Rubriigis "Kodulood" on üheks teemaks ka vana maja remont ja ehitamine (seetõttu tundus sel aastal EBA-l osalemiseks remondi-ja sisustusblogide kategooria sobivat).

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Ei ole. Kõik ei blogi "turu jaoks", vaid pigem iseenda rõõmuks. Need, kes blogivad "turu jaoks", neil on kindlasti ka oma lugejaskond olemas.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Oleneb täiesti tujust. Vahel tahan lihtsalt kirjutada, vahel soovin jäädvustada pilte lastest ja kodust (blogis on ka kategooria "Algaja hobifotograaf", kahjuks jääb fotograafiaga katsetamiseks väga vähe aega, aga huvi on end arendada) ja vahel tekib aega video kokku timmida. Kui blogisse teen postitusi harvem (tavaliselt jagan siis neid ka "Meid on 4" Facebooki lehel), siis Instagramis jagan pilte meie tegemistest tihedamini @meidon4.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

"Väga palju raha" on suhteline mõiste. Ega lugejad rumalad pole, vahel võib liiga kiitva jutuga hoopis vastupidine reaktsioon tekkida. Mina isiklikult ei loe blogisid, kus pidevalt midagi kiidetakse. Kiita midagi, millesse endal usku pole - ei, aitäh! 

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Kuna mu blogi loevad peamiselt minu enda sõbrad ja pere, siis siiani olen õnneks vaid positiivset tagasisidet saanud. 

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Mul on blogis parooliga kaitstud emotsioonpostitusi ja neid avalikult ei jaga. Kirjutades mõtlen alati läbi, kuidas minu sõnad võivad mu lähedasi mõjutada, seega pigem jätan hästi isiklikud mõtted ikka oma teada.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

See küsimus pani mind ennast uuesti oma esimest postitust lugema ja tore nostalgia tekkis. Nüüdseks olen taas tööl ja elukorraldus on muutunud. Seepärast kunagi blogiga alustasingi, et aastaid hiljem nostalgitseda. Kes soovib, leiab selle blogist üles.

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.