Marina KaljurandFoto: Jörgen Norkroos
Tele
16. aprill 2018, 15:28

VIDEO | Marina Kaljurand saab kahekordseks vanaemaks (9)

"See aasta on meie perele eriline. Ma saan lausa kahekordseks vanaemaks. Nii tütar kui ka poja abikaasa on lapseootel. Me väga ootame perekonda lisa," räägib endine välisminister Marina Kaljurand saates "Prillitoos".

Kaljurand on öelnud, et tahaks Eestile 100. sünnipäevaks kinkida väga palju lapsi. "Eesti riigil, aga ka kogu Euroopal on see mure, et me vananeme. Eestlasi on palju välismaal. Me ootame neid, kes tahavad tagasi tulla. Ma olen veendunud, et lapse kasvatamiseks ei ole paremat keskkonda kui Eesti," rõhutab naine.

"Arvan, et sain ühe aasta välisministriks oleku ajal kiirkursuse poliitikast, või nagu ma vahel naeran, magistrikraadi ühe aastaga. Poliitika on naiste suhtes mõnes mõttes julm. Naistelt eeldatakse rohkem, neid kritiseeritakse rohkem. On olemas naispeaministrid ja -välisministrid, aga ei ole olemas meespeaministreid ja -välisministreid. Naistelt küsitakse laste ja perekonna kohta. Kui tal on perekond ja ta on minister, siis on ta halb ema. Kui tal ei ole perekonda, siis on ta teistmoodi kehv naine, ei suuda isegi perekonda luua. Meesvälisminister ei pea vastama küsimusele, kes tema lapsi hoiab."