Chralie SheenFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
16. aprill 2018, 13:21

TOP 5 | HIV-positiivsed staarid, kes on endiselt elavate kirjas (4)

Eurovisioni võitja Conchita Wurst tegi šokeeriva paljastuse, kui teatas, et on juba mitu aastat HIV-positiivne. Habemega naine tuli teemaga avalikkuse ette, kuna tema endine kallim ähvardas ise sellest kõigile rääkida.

Wurst ei ole ainus staar, kes HIV-iga võitleb. Toome teieni viis kuulsust, kes samuti HIV-nakkust tunnistanud ning veel elavate kirjas on. 

Näitleja Charlie Sheen

Chralie Sheen Foto: Reuters/Scanpix

2015. aastal tunnistas näitleja Charlie Sheen NBC saates „Today“, et on HIV-positiivne. „Pean peatama minu suhtes tehtud rünnakutele ja mürgiste pooltõdede levimisele, mis ohustavad paljude teiste tervist,“ ütles mees, kes oli aastate jooksul väljapressijatele oma saladuse hoidmise eest maksnud pea 10 miljonit dollarit. „Inimesed unustavad, et see raha on võetud minu lastelt. Ma usaldasin neid ja nad olid minu lähikondlaste seas ja ma lootsin, et saan neilt abi. Minu usaldus pani neid reetma.“

Sheen paljastas, et HIV diagnoositi tal neli aastat varem ja ta ei tea, kuidas viiruse sai. „Need on rasked kolm tähte, mida omaks võtta. See on elu pöördepunkt. Kõik sai alguse hoogsatest peavaludest. Ma arvasin, et mul on ajukasvaja. Ma arvasin, et kõik on läbi.“ Charlie Sheeni endised abikaasad Denise Richards ja Brooke Mueller said Sheeni diagnoosist teada esimestena. „Seda juhtus kaks korda. Kui neid poleks olnud, oleks meil jututeema hoopis teine. Ma olin alati see mees, kes promos turvaseksi ja ütles, et alati tuleb kondoomi kasutada. Ühel õhtul olin liiga purjus või väsinud ja siin me nüüd oleme...“

Endine lapstäht Danny Pintauro

Danny Pintauro Foto: Vida Press

2015. aasta oktoobris tunnistas oma HIV-positiivsust ka kaheksakümnendate lapstäht Danny Pintauro. Sarja „Who’s the Boss“ staar suutis oma haigust varjata ligi tosin aastat. „Oleksin tahtnud sellest juba ammu kõigile rääkida, kuid ma polnud valmis,“ tõdes toona 39aastane Danny Oprah Winfreyle. Oma homoseksuaalsust tunnistas mees juba 1997. aastal, sest kõmuleht National Enquirer šantažeeris teda. Mees ütles, et sai HIV-i oraalseksi harrastades. 

Korvpallur Magic Johnson

Magic Johnson Foto: AFP/Scanpix

Legendaarne korvpallur Magic Johnson sai HIV-diagnoosi 1991. aastal. Pärast seda lõpetas mees oma professionaalse korvpalluri karjääri. Mees on suutnud ravimite abil oma haigust tänaseni kontrolli all hoida. Kui Charlie Sheen haiguse põdemise avalikuks tegi, soovis korvpallur talle Twitteris head ning arvas, et nad peaksid Sheeniga jõud ühendama ja HIV-i vastu võitlema hakkama.

Olümpiavõitja Greg Louganis

Greg Louganis Foto: Reuters/Scanpix

Ameerika vettehüppaja, olümpiavõitja Greg Louganis on samuti tunnistanud, et on HIV-positiivne. Mees võitis kuldmedalid 1984. ja 1988. aasta suveolümpiamängudel. 1988. aasta mängudel põrkas mees peaga vastu hoovõtulauda, sai viiesentimeetrise peahaava ja ajupõrutuse, kuid võitis medali siiski. Selle, et mees on HIV-positiivne, paljastas Louganis aastal 1995 oma autobiograafias ning mõned vettehüppajad olid seetõttu kohkunud, kuna mehe veri sattus Souli olümpiabasseini. Pärast seda on mees osalenud avalikes HIV-kampaaniates.

Ansambli Erasure liige Andy Bell

Andy Bell Foto: Vida Press

Aastal 2004 paljastas bändi Erasure laulja Andy Bell, et temalgi on HIV. Haigusest sai mees teada kuus aastat varem. „Sain oma HIV-positiivsusest teada 1998. aastal, kui Mallorcal kopsupõletikku jäin,“ rääkis toona 40aastane Bell. „HIV ei tähenda veel, et sul on aids, nii et paanikaks pole põhjust. Tunnen end hästi, isegi suurepäraselt.“ Aastaid hiljem on mees rääkinud, et kui reisida nii palju, nagu tema seda muusikuameti tõttu teeb, tuleb pidevalt hoolitseda selle eest, et kaasas oleks piisavalt medikamente. Veel enne, kui Bell oma haigusest avalikult rääkis, kirjutasid mitmed ajalehed paar aastat varem, et ta on HIV-positiivne, kuigi siis ta veel ei olnud. „Pidime neid advokaatidega ähvardama. Seega, kui viiruse sain, mõtlesin, et ausus on parim viis end kaitsta.“