Eesti esimese siseterviseraja avamine Estonias Foto: Liina Viru
Inimesed
16. aprill 2018, 11:43

Rahvusooperi tervisenädalal saab tuule tiibadesse uus jooksuklubi

Rahvusooperis Estonia toimub 16.-20. aprillini traditsiooniline kevadine tervisenädal, mis pöörab seekord kõrgendatud tähelepanu liikumisele. Jätkub iga-aastane sammulugemiskampaania ja käima lükatakse Estonia jooksuklubi, et maijooksul ja Tallinna maratonil Estonia tiimiga edukalt osaleda.

„Jooksuklubi liikmed saavad alustamiseks igakülgset õpetust ja näiteks ITK kardioloog dr Rein Vahisalu räägib südametervisest – mida arvesse võtta enne, kui maratonirajale tulemust tegema minna,“ ütles rahvusooperi Estonia personalijuht Kärt Kinnas. „Lisaks füüsilisele tervisele peame oluliseks ka vaimset tervist. Peaasi.ee psühholoog Gea Grigorjev räägib läbipõlemiset ja tööstressist,“ lisas Kinnas.

Tähelepanu all on ka toitumise teema. Loengutel tutvustab MyFitnessi toitumisnõustaja Kendra Vaino tervisliku ja tasakaaluka toitumise põhimõtteid ning toitumist ainevahetuse muutumisel erinevas vanuses. Samuti räägitakse toitumishäiretest. Estoonlased saavad vaadata monolavastust "Ma olen paks!", milles räägib oma lugu julgelt ja ausalt Piret Eesmaa. Loo aitas lavale seada Auri Jürna.

Tervisenädala lõpetuseks toimub Tuhkatriinu siseterviserajal kingajaht – see on lustlik liikumisvõistlus, millega kutsutakse estoonlasi üles tööpäeva jooksul rohkem liikuma.