Leelo Tungal filmi "Seltsimees laps" esilinastuselFoto: Teet Malsroos
Inimesed
16. aprill 2018, 09:53

Täna toimub Leelo Tungla kogumikteose "Seltsimees laps" esmaesitlus (1)

Täna, 16. aprillil kell 16.00 toimub Leelo Tungla ülimenuka kogumikteose „Seltsimees laps“ esmaesitlus Viru keskuse Rahva Raamatus. Autoriga vestleb kirjandusminister Mart Juur ja kohale tulevad ka samanimelise filmi tegijad ja osatäitjad!

Kogumikteose „Seltsimees laps“ ilmumine on kindlasti üks käesoleva aasta enim tähelepanu äratanud kirjandussündmusi. Raamat sisaldab kõiki kolme Leelo Tungla isiklikel mälestustel põhineva raamatusarja osa, mille sisuks on elu jälgimine 1950. aastatel lapse vaatenurgast, kelle pere ootab tagasi alusetult vangilaagrisse saadetud ema.

Raamatusarja esimene osa kannab pealkirja „Seltsimees laps ja suured inimesed“, järgmine „Samet ja saepuru ehk Seltsimees laps ja kirjatähed“ ning viimane „Naisekäe puudutus ehk Seltsimees laps ja isa“. Kolmest osast koosnev kogumikteos „Seltsimees laps“ jõudis poelettidele märtsikuu alguses ja raamatut on sellest ajast peale saatnud tohutu müügiedu, mistõttu on kohe-kohe on poelettidele jõudmas juba kolmas trükk. Raamatu kujunduses on kasutatud kaadrit samanimelisest filmist, mis linastus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.