Saara AaltoFoto: Reuters/Scanpix
Üritused
16. aprill 2018, 09:32

PAKS PAHANDUS: Soome ringhäälingul pole raha Saara Aalto laulu tegijaid Portugali sõidutada (21)

Soome saadab Eurovisionile Saara Aalto palaga "Monsters", kuid laulu autorit Lissabonis näha ei saa, kirjutab  Ilta-Sanomat. Rootsi võiduloo "Heroes" loojana tuntud Linnea Deb on põhjatult nördinud.

Lehe andmeil pole Soome riiklik ringhääling Yle nõustunud maksma Debi lennupiletite ja majutuse eest. Rootsi hitimeister kurtis Aftonbladeti intervjuus, et samasuguse kohtlemise osaliseks on langenud tema abikaasa, laulu kaasautor Joy Deb.

"See on tõeliselt kahetsusväärne. Kujutage ette, kui režissööri või stsenaristi filmifestivalidel ei nähtaks," tõi Linnea näite.

Linnea Deb (fotol Saara Aaltost paremal, vasakul on Joy) on rootsi laulja, laululooja ja produtsent, kelle sulest on pärit mitmed Rootsi Eurovisioni eelvooru Melodifestivaleni võistluspalad. Tema tuntuim hitt on "Heroes", millega Måns Zelmerlöw 2015. aastal Rootsile Eurovisioni võidu tõi.  

 

#teammonsters ❤️

A post shared by Linnea Deb (@linneadeb) on

"Monsters" valmis Aaltole tellimustööna ning see valiti Soome eurolauluks kolme pala seast. Soome eelvoorus UMK 2018 võis palade "Monsters", "Domino" ja "Queens" autoreid näha küll. Deb paneb intervjuus imeks: miks nad toona Soomesse kohale lennutati, kuid Lissaboni puhul see ei kehti?

"Nüüd heidetakse meid minema. Kahju, et võistlusel, mis põhineb laululoojate tööl, ei peeta meist üldse lugu."

Yle ja UMK produtsent Anssi Autio väidab Rootsi lehele, et Ylel pole raha Debi Eurovisionile sõidutada. "Maksame juba niigi nõnda paljude lendude ja majutuste eest. Delegatsiooni kuulujad pole päris meie otsustada." 

Autio rõhutab, et tahaks "Monstersi" autoreid kindlasti Lissaboni kaasa võtta. "Laulu autorid peaksid kindlasti kohal olema."

Linnea Deb lajatab Aftonbladeti usutluses, et ei tema ega Joy Deb ei kavatse enam eales Ylega koostööd teha. 

Radio Pooki kirjutas oma veebiküljel, et Aalto taustalauljate seas on tema endine kallim Teemu Roivanen, 2014. aasta tangokuningas. Nüüd on lauljatari partneriks juba mitu aastat naine, Meri Sopanen.