Henri LaumetsFoto: Aldo Luud
Inimesed
15. aprill 2018, 20:17

ETV ilmapoiss Henri Laumets jäi Uus-Meremaale tormilõksu! (13)

“Nii irooniline, kui see ka pole, aga ilm keerab mulle käru,“ ütles ETV nägus ilmapoiss Henri Laumets, kes on ühtlasi ka agar reisija. Hiljuti läks ta Uus-Meremaale, kuid ei saanud sealt möllava tormi tõttu tagasi ja teeb seda nüüd läbi teiste riikide.

„Olen kolmandat päeva Aucklandis tormilõksus ega saa siit edasi ega tagasi lennatud. Üleeile õhtul andis Lionel Richie siin kontserdi ja seetõttu olid 1,5 miljoni elanikuga linnas kõik hotellitoad kinni. Kuna jäin ülemüügi tõttu Honolulu lennust maha, tuli mul öö veeta McDonald’sis. Ehk on täna õnne ja saan mõnele lennule…” kirjutas noormees laupäeval sotsiaalvõrgustikus.

Praeguseks on Laumets Uus-Meremaalt juba tulema saanud. “Ainuke lend, mille peale mul õnnestus kolme päeva jooksul saada, tõi mind Sydneysse. Mul polnud plaanis Austraaliasse tulla, aga nüüd saan päeva Sydneys veeta ja õhtul lendan Hawaiile. Eesmärk on maakerale ring peale teha!” ütles ilmapoiss pühapäeval.

Kuid siis selgus, et lend Hawaiile on välja müüdud. „Alati on võimalus, et keegi ei ilmu kohale,” hoidis noormees meeleolu üleval. “Kui peale ei saa, tuleb plaanid ümber teha ja võib-olla kuhugi mujale lennata. Aga elame-näeme, ma ei julge praegu midagi oletada!”

Esmaspäeval andis Laumets teada, et võttis suuna Hawaii asemel Los Angelesse. „Veedan siin kaks päeva ja siis liigun edasi,“ lausus rännumees.

Tegelikult pidanuks Laumets esmaspäeval juba ETVs tööl olema ja ilmateadet lugema, aga õnneks sai ta kolleegidega vahetust teha. “Pean seda alles neljapäeva õhtul tegema,” sõnas ta.

Kas ilmapoiss on selleks ajaks ikka kodus, ei oska ta veel öelda. “Ma ei tea, millal saabun. Ostan igas uues linnas endale järgmise sihtkoha lennupileti. Reisin stand-by piletitega, need on odavamad ja nendega saab siis lennuki peale, kui on vabu kohti,” selgitas Laumets.

Ta on teada-tuntud rännumees. Alles sügisel seikles Laumets Aasia riikides: sõitis Põhja-Vietnamist rongiga Lõuna-Vietnami, külastades ka Hongkongi. “Tundub, et seekord valisin raskema teekonna ja viivitusi tuleb plaanitust rohkem ette,” nentis ta.

Laumets pole sugugi ainuke ETV teletegija, kes on reisimise tõttu töölt puudunud. Teatavasti jäi “Ringvaate” saatejuht Marko Reikop eelmise aasta jaanuaris Istanbulis lumetormilõksu.