Evestuse muusikavideo "Everything in here" filmimineFoto: Tiina Kõrtsini
Saund
15. aprill 2018, 19:35

GALERII | Vaata, kuidas sünnib Evestuse muusikavideo „Everything in here” (3)

„See on ikka rets, raisk. Kurat, sa ikka oskad,” sõnab kaameramees, kui näeb laval seismas nunna, kellel on veripunased huuled, ronkmust seelik ja paljaste rindade katteks vaid väikesed ristid. Sellest vaatepildist võib järeldada ainult üht: Evestus filmib oma uuele singlile „Everything in here” muusikavideot.

Kompliment on suunatud Grete Laus-Evestusele, kes on video režissöör ning teinud kõik Evestuse videod juba 2008. aastast. „Tema on minu lemmikmodell,” ütleb Grete, viidates nunnale. „Tal on kaksikõde ka, tavaliselt ma kasutan neid mõlemaid, aga tema on hetkel Soomes.”

Videovõtted toimuvad SpaceX ruumides, kus maas on näha veel eilsest Reformierakonna peost konfetipuru. „Tulime siia ja kõigepealt pidime poolteist tundi koristama,” sõnab Laus-Evestus, et graafikust ollakse kella 17ks umbes kolm tundi maas.

„Ma ei taha minna nii emotsionaalsesse kohta, kus Evestus selle looga on, nii et ma teen vaatajale lõbusa pildi," räägib Grete. Selle jaoks on ta loonud lasteteatri lava, kus astub üles palju tegelasi. Kogu lugu tuleb väga teatraalne, näiteks on neil papist dekoratsioonid ja kuu lastakse taevast nööriga alla. „Kõik on hästi lihtne ja samas kohutav. Ma ei taha tavalisi asju teha, kuna neid näeb trollibussi aknast.”

Sel ajal, kui Õhtuleht võttepaika külastab, filmitakse stseeni, kus ämblik ulatab nunnale õuna. Hiljem lisanduvad veel ka madu ja prussakad. Grete lausub, et kuna Evestus räägib laulus, kuidas ta siit maailmast ära tahab, on video toimumispaigaks valitud põrgu.

Tegelasi on videos aga veelgi. „Meil on kolm prussakat, kolm pimedat muusikut, paavst,” loetleb Grete. „Ma proovin alati panna võimalikult palju religioosset sümboolikat, kuna see on minu jaoks hästi lõbus.” Kindlasti annab selleks mõjutust ka Hieronymus Bosch, kes on Laus-Evestuse lemmikkunstnik.

Evestuse laulja Ott Evestus lisab siinkohal juurde, et videos näeb ka arste ja inglit, mille peale Gretel meenub, et üks tegelane on ka punane kurat. „Mul on alati punane kurat! Veel tuleb rott reisikohvriga ja ämblik, kes enda järel mõõka veab.”

Kuigi tundub, et tegelasi on väga palju, lubavad Grete ja Ott, et videos näeb ka bändi ennast. „Kuna Evestusel on eelmise aasta lõpust uus trummar, siis tahame teda ja kogu bändi näidata,” sõnab naine.

Täna SpaceX-is toimuvat võrdleb Evestus oma looga „Enemy”, mille video filmiti 10 aastat tagasi. „See oli samuti täiesti hullumeelne. Olid osalt samad inimesed, palju kostüüme ja video ise oli hästi sürrealistlik.” Muusikavideo said nad teha Kopli lõpus mahajäetud lasteaias, kus oli palju ruume, mida nad enda soovi järgi kujundada said. „Ühte ruumi maalisime seina peale puud,” meenutab Evestus. „Me käisime kirvega iga kord need ruumid enne läbi ikka,” naerab Grete.

Kuigi video filmimine peaks lõppema kell 20, jäävad kõik sinna tõenäoliselt kauemakski. „Eks kõigil on oma elu. Välja arvatud minul ja Evestusel,” ütleb Grete, et tegelikult kõik see ongi nende elu. „Võib-olla mõjutab kedagi positiivselt,” sõnab naine mais ilmuva video kohta.