Nedsaja küla bändFoto: TV3/Kalev Lilleorg
Saund
14. aprill 2018, 12:10

Selgus "Rahvabändi" esimene finalist! (6)

Esimene poolfinaal lõhestas "Rahvabändi" fännibaasi, kuna vastamisi sattusid kaks rahva lemmikut: Village Voice ja Nedsaja küla bänd. Village Voice'i solist Ailo Tael ei pelga oma bändi kohta öelda ausalt süldibänd ja selle mahlane ning maalähedane tümps ja jõuline esitus meeldivad paljudele. Ka kohtunik, laulja Marek Sadam tunnustas Ailo esitatud lugusid. Ometi hääletasid televaatajad võitjaks temperamentse külabändi Setomaalt.

Nedsaja küla bänd on oma muusikaga otsapidi seto pärimuses, kuid ka levimuusikahitid meilt ja mujalt on nende repertuaaris aukohal. Virtuoosne karmoškamängija Toomas Valk annab igale loole kordumatu värvingu, Iisak Sulev Andrelleri mahedad bassigruuvid lisavad lugudele sügavust ning Paul Hunt toetab kogu kooslust kitarriga. 

Poolfinaalis esitas Nedsaja küla bänd tantsuloona Seto tšastuškad, need on improvisatsioonilised salmikesed, mis Seto külapidudel rahva pöördesse ajavad.

Bändi bassimees, väliseestlane Iisak, esitas "Lemmikhiti" voorus eesti keeles Sven Lõhmuse loo "94/95". Tekstitihedat laulu õppis ta kaks nädalat. Kuidas peaks inglise keelses keskkonnas üles kasvanud mees hääldama fraasi "Klaasist nõiamaja õunaaeda ma...", kui ta ei oska õ-tähte? Hoolimata sellest tunnustas laulu originaali esitaja Laura tema ponnistusi ja oli laulu õnnestunud uusversiooniga rahul.

Lembelaulu voorus kõlas "Armastus silmis" - vana hea Pogues'i lugu Toomas Valgu sõnadega. Uues voorus "Vana kuld" esitati Vello Orumetsa kuldset hitti "Vihm".

Bändi järgmised avalikud esinemised on 22. aprillil Ülenurmel Jüriöö tähistamisel  ja 5. mail Tartus Püssirohukeldris. Kes saab aga Nedsaja küla bändi vastaseks suures finaalis, selgub nädala pärast 20. aprillil.