Foto on illustreerivFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
14. aprill 2018, 10:00

Silikoonrinnad hävitasid endise teismeliste iidoli elu (2)

"Juuksed hakkasid välja langema. Magasin järjest rohkem, lõpuks 22 tundi ööpäevas. Ma ei suutnud voodist tõusta, sest lihased valutasid." Selliseid piinu tuli rinnaimplantaatide tõttu kannatada Briti popgrupist S Club 7 tuntud Hannah Spearrittil.

Spice Girlsi mänedžeri Simon Fulleri asutatud S Club 7 nautis populaarsust aastatel 1999-2003. Seitsmeliikmelises ansamblis oli kolm meest ja neli naist, üks neist Hannah, kirjutab Ilta-Sanomat. Nüüdseks 37aastane lauljatar tunnistab Daily Maili intervjuus, et välimusekeskses meelelahutusmaailmas põdes ta oma tagasihoidliku büsti pärast. "Võrdlesin end pildistamistel teiste bänditüdrukutega ja olin neile ilusate kumeruste pärast kade."

 

Camping chill ✌️

A post shared by Hannah Spearritt Actor/singer (@hannahspearritt) on

Rinnasuurendusoperatsiooni võttis Hannah ette alles aastaid hiljem, 2013. Silikoonimplantaadid paigaldas tippkirurg, kasseerides selle eest krõbeda summa. Hannah' büst kasvas B-korvilt C-le, kuid rõõmu ei jagunud kauaks. Lauljatari tabasid kummalised tervisehädad. 

"Kuue kuu möödudes hakkasid mu juuksed salkude kaupa välja langema," rääkis Spearritt ajalehele. Salapärane haigus süvenes ja normaalne elu jäi seljataha - poptäht ei suutnud peagi end voodist püstigi ajada.

"Tasakaal kadus, ajus valitses udu ..."

"Hakkasin üha rohkem magama, lõpuks magasin ööpäevas 22 tundi. Ma ei suutnud voodist tõusta, sest lihased valutasid nii väga. Tasakaal kadus, mul oli alati kohutavalt külm ja ajus valitses otsekui udu, ma ei mäletanud enam midagi."

Arstid diagnoosisid lauljatari depressiooni ja ärevuse ning määrasid mitmesuguseid ravimeid. Kuid Hannah oli veendunud, et viga on rinnaimplantaatides. "Arstid ei kuulanud mind. Tundsin, et olen suremas. Suutsin hädavaevu kuidagi kõndida ..."

Hannah' tervis läks niivõrd käest, et 2016. aastal otsustas ta lasta rinnaimplantaadid eemaldada. "Ärkasin operatsioonist ja tundsin end peaaegu kohe 60% paremini," kinnitas ta. Palavik kadus koos nõrkuse, väsimuse ja ärevusega. "Mulle omane energia naasis."

Tervenenud Hannah sai oma elus uue lehekülje põõrata. Praegu mängib ta populaarses telesarjas "EastEnders" Kandice'i-nimelist tegelast.

Daily Mail toonitab, et silikoonimplantaatide põhjustatud tervisehädad on ülimalt haruldased. Ekspertide hinnangul võib tõsiseid sümptomeid esineda kõige rohkem 1% patsientidest.