Blogija Brette SaarFoto: Jane Prostang
Blogid
22. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Brette Saar: usun, et paljud peavad blogi just iseenda jaoks

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele registreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi. 

Nimi, vanus, amet: Brette, 22, töötan Höme sisustuspoes Kuressaares.

Bloginimi ja –aadress: Pintsli ja kohvriga, pintslijakohvriga.ee

Lugejate arv päevas: Väga olenev minu enda aktiivsusest.

Kui kaua oled bloginud: Nüüdseks 1,5 aastat.

Kandideerimise kategooria: Remondi- ja sisustusblogi.

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Tegelikult ei olnudki peale "Pintsli ja kohvriga" midagi, polnud isegi seda. Lihtsalt hakkasin end piltide ja kirjutamisega välja elama. "Pintsli ja kohvriga" oli lihtsalt esimene mis pähe kargas. 

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Ei, meil on julgust küll, aga kodusisustuses pole vast nii dramaatilisi teemasid.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Vabal hetkel, aga neid kipub ajaga üha vähemaks jääma. Öösel tahaks magada ja päeval teeme tööd. 

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Võib-olla ühel hetkel küll, aga vaid blogi toetamaks. Tahaksin tegema hakata DIY (do it yourself ehk tee ise - toim.) videoid, eks näis millal sinnani jõuame. Kirjutamisel ja pildistamisel on mu elus väga oluline koht ja eilse päeva pärast ma seda välja ei vahetaks. 

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju? Kui palju neid siis on?

Pigem vist mitte, sest samamoodi vöiks küsida iga teise asja kohta ju ka. Kõigil on õigus oma arvamusele ja tegemistele, usun et paljud, nagu ka mina, teevadki blogi just enda jaoks. 

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Pildi-jutu segu. Ehitan üldiselt oma postituse üles pigem piltide peale, nii saab alati parima ülevaate kirjeldatust ja on lihtsam lugejat kaasa haarata.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Kindlasti mitte! Me ei müü ennast nii kergelt maha! Ilmselt mõtleksin teistmoodi, kui blogi oleks mu ainus sissetulekuallikas, kuid arvan et siis ka jääksin endale kindlaks. 

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Alati oma asja! Negatiivseid vist tegelikult polegi olnud, alati ikka positiivsed ja toetavad. 

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Jätkuvalt, kodusisustuse blogi pidades ei ole ma veel ühtegi üliisiklikku olukorda sattunud, arvan et tapeedi ja vaiba valimises ei ole vast midagi nii hullu, mida ei peaks saama jagada. 

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

Enam mitte, minu esimene postitus (sel hetkel ka viimane) oli 5 aastat tagasi, nimeks oli "Täiuslikult ebatäiuslik" ja postitus rääkis kolmest taldrikust mis ma kaltsukast leidsin. "Pintsli ja kohvriga" esimene postitus oli meie üürikorterist Pärnus, see on siiani loetav ja üks toredamaid mälestusi meie elus (loe SIIT).

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.