Rein OjaFoto: Teet Malsroos
Inimesed
12. aprill 2018, 17:51

Raadioteatri näitlejapreemia laureaadid on Rein Oja ja Tõnu Oja (3)

Tänasel Raadioteatri 90. sünnipäeva tähistamisel kuulutati otse-eetris välja Raadioteatri näitlejapreemia laureaadid 2017 - Rein Oja ja Tõnu Oja. Autasu pälvisid nad vaimuka, vaimse ja vallatu vendluse eest järjekuuldemängudes "Eradetektiiv ERF", mille idee autor on Indrek Koop, teksti autor ja lavastaja Gert Kiiler.

Raadioteatri näitlejapreemia asutati 1998. aastal, mil Raadioteater tähistas 70. sünnipäeva.
Näitlejapreemia eesmärk on jäädvustada kuuldemängude pikka traditsiooni eesti kultuuris ja väärtustada avalikkuse silmis näitlejate tööd kunstilise sõnaga raadios. Esimene laureaat oli Aarne Üksküla.

Raadioteatri näitlejapreemia antakse välja 21. korda ja see antakse möödunud hooaja parima osatäitmise eest kuuldemängus või järjejutu lugemise eest. See on rahaline preemia, mille suuruse kinnitab igal aastal Eesti Rahvusringhäälingu juhatus. Näitlejapreemia pälvinu avalikustatakse igal aastal 12. aprillil, raadioteatri rajaja Felix Moori sünniaastapäeval.

Esmakordselt antakse preemia kahele näitlejale, et väärtustada partnerlust, improvisatsioonilusti, nakatavat komöödiatunnetust.

Mõlemad näitlejad pälvivad preemia teist korda: Rein Oja oli laureaat aastal 2000, Tõnu Oja aastal 2010.