David CopperfieldFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
12. aprill 2018, 16:02

Kohus võib sundida illusionist Copperfieldi oma triki saladusi paljastama (3)

Maailmakuulus illusionist David Copperfield (61) peab tunnistusi andma kohtuprotsessil, mille keskmes on tema mustkunstietendusel viga saanud mees.

Hageja Gavin Cox – endine Briti kuningliku perekonna kokk – käis 2013. aastal oma sünnipäeva puhul vaatamas Copperfieldi šõud, mis toimus Las Vegases MGM Hotel and Casinos.

Cox oli New York Posti teatel see õnnelik, kes valiti haihtumistrikiks publiku seast välja. Ent kui Copperfieldi assistendid mehe läbi pimeda salakoridori toimetasid, komistas too ehitusprahi otsa ning kukkus, lüües pea vastu põrandat.

Cox sai raske ajutrauma ning vajas mitut lõikust. Tema advokaat Benedict Morelli ütles New York Postile, et tal on vaja Copperfieldi küsitleda – "et vandekohus kuuleks, kuidas seda illusiooni luuakse". "Kavatsen talle esitada väga konkreetseid küsimusi selle asjus, mis täpselt juhtus ning miks mu klient pandi olukorda, kus ta sai tõsiselt vigastada."

Morelli pole päris kindel, et Copperfield oma ametisaladusi paljastama nõustub. "Tean vaid seda, et mind ta haihtuma ei pane," ironiseeris advokaat, kes keeldub ütlemast, kui suurt valuraha ta oma kliendile nõuab. Kuid summa on väga suur, kinnitab ta.

Copperfield on varem väitnud, et sama trikki on 15 aasta jooksul edukalt tehtud enam kui 100 000 publikuliikmest osalejaga.