Maarja Nuut möödunud aastal JazzkaarelFoto: Robin Roots
Saund
12. aprill 2018, 13:30

Jazzkaar toob muusika nii trammi, parki kui ka koolidesse

Jazzkaare festival toob juba üheksandat aastat muusika inimeste iga päeva. Noorte muusikute, tantsijate ja kunstnike eestvedamisel kõlab džässmuusika tänavatel, trammis, liikluskeerises, koolides, lennujaamas ja mujalgi. Rongirööpad viivad juba alates 16. aprillist džässi ka Harjumaale, Tartusse, Viljandisse ja Pärnusse.

Et noorte kokkupuude džässiga oleks tihedam, viime üheksasse Tallinna kooli põnevad muusikalised vahetunniüllatused. Särav pillimäng innustab avastama jmuusika võlusid ning annab ideid uute huvialade leidmiseks. Külastame ka lasteaedasid, kus lapsed saavad muusika saatel joonistada. Lisaks tutvustame džässi lühikontsertidega Balti jaama turul, kus kõlavad sving ja ladina rütmid, Eesti kuldajastu jazz ja funky. Haridusprogrammiga jõuame Astangu kutserehabilitatsiooni keskusesse, autistide päevakeskusesse ning Põhja-Eesti pimedate ühingusse.

Linnaruumiprojekti muusikuid innustab kitarrist ja ka ise mitmeid aastaid osalenud Karl Madis Pennari: “Linnaruumiprojekt süstib inimestesse mõnusat ja positiivset muusikalist energiat, mida enda argitegevustega siduda ja mis kisub suunurgad kõrvuni nii muusikul kui kuulajal.” Jazzkaare esimesel laupäeval, 21. aprillil on muusikahuvilised oodatud kuulama džässilava etteasteid Balti jaama turule. 

Traditsiooniks on saanud festivaliaegsed lõunakontserdid, mis toimuvad kohvikupartneri Reval Café hubastes kohvikutes, Layk stuudiokohvikus Viljandis, Pärnu kohvikus Mahedik ja ka Tallinna populaarses toidukohas Kivi Paber Käärid. Muusika flirdib ka tantsuga. Tallinn Swing Dance Society ja noored breiktantsijad ühendavad oma energia muusikutega ja nii sünnivad vahetud improvisatsioonilised etteasted.