Nii täpsuse huvides, tahaks lisada, et tegemist pole siiski mädakalaga, vaaid hapendatud kalaga. Vahe on siis selles ,et üks on roiskuma läinud kala, mille söömine on eluohtlik, hapendamine aga väga vana moodus kala säilitamiseks. Mis muidugi ei muuda tõsiasja, et tegemist on üsna ekstreemse suutäiega.
Mulle ka meeldib surströmming . Süüakse nii , et puhastatakse kala umbes nii nagu kiluvõileiva jaoks , õhuke hele krõbeleib e . tunnbröd , selle peale creme freche
ei ole nii. on olemas selline gastronoomiline nähtus nagu "acquired taste" - omandatakse mingi sellise söögi-joogi nautimise võime, mis algselt pole olnud loomulik. hakatakse hindama seni tajumata maitset ja omadusi. surr on kindlasti delikatess, ja maitsemeeltele põnev vaheldus - see kindlasti ei olegi mõeldud sisse vohmimiseks:) sama keiss on ka näiteks alkoholiga - ka selle talumise ja nautimise võime isegi liialdusteni on inimene omandanud mingite muude omaduste põhjalt (teeb purju), kuigi inimorganismi seisukohast on tegemist sootuks mürgiga...
KOMMENTAARID (17)