Kuidas teha ilusaid toidupilte? Nõu annab tuntud toidublogija ja -stilist Anett Velsberg
Nipid ilusateks toidupiltideks
Maitsev toit. Ilus toidupilt algab maitsvast toidust. Kui roog ei näe isuäratav välja, ei tule ka pilt lummav.
Loomulik valgus. Tee pilte naturaalses valguses, näiteks akna kõrval.
Loo vaheldust. Kombineeri pildil erinevaid tekstuure ja materjale – puitu, riiet, metalli.
Kui pildid tulevad juba hästi välja võib mõelda ka toidustilisti ametile. Mida on vaja, et saada heaks toidustilistiks?
Kasuks tuleb kokakooli kogemus. Kokakool annab ülevaate erinevatest toiduvalmistamise viisidest. Samuti aitab see paremini mõista, kuidas kokad töötavad ja mõtlevad.
Arenda stiili- ja kompositsioonitaju. Oma stiili peab iga stilist ise looma, kuid kompositsiooni seadmisel on oma kuldreeglid, mida saab õppida.
Tea moesuundi. Selleks et ajaga kaasas käia, jälgi, mida teised teevad ja pane endale meelepärane kõrva taha.
Ole enesekindel. Enesekindlus ja hea läbirääkimisoskus on stilisti töös oluline oskus, sest läbi peab rääkima nii tööandjate kui ka retseptiloojatega. Tihti nõuab see omajagu kompromisse, kuid ka oma nägemusele kindlaks jäämist.