Barack Obama ja prints Harry mullu sügisel Torontos Invictuse mängudel. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
11. aprill 2018, 13:13

Miks prints Harry Obamasid oma pulma ei kutsu? (5)

Ehkki Barack ja Michelle Obama on prints Harryga lähedasteks sõpradeks saanud, ei tule neile ajakirja People teatel pulmakutset.

"On otsustatud, et prints Harry ja Meghan Markle'i pulmade jaoks ei ole nõutav ametlik poliitiliste liidrite – nii Ühendkuningriigi ja kui ka rahvusvaheliste –nimekiri," ütles Kensingtoni lossi pressiesindaja teisipäeval. "Õukonna langetatud otsusega seoses konsulteeriti Tema Majesteedi valitsust."

Sellest võib aru saada, et 19. mai tseremooniale ei ole kutsutud ka endist USA presidenti Barack Obamat ja endist esileedit Michelle Obamat. Küllap piirdub külaliste nimekiri noorpaari kauaste lähedaste sõpradega.

Kuigi Obamad ei saabu pulma, kavatsevad Harry ja Meghan neid õige pea külastada. "Mõlemad paarid ootavad pikisilmi kohtumist," ütleb kuningakoja allikas. 

Erinevalt Harry vanema venna, tulevase troonipärija prints Williami ja Kate Middletoni pulmadest 2011. aastal pole maikuine tseremoonia ametlik riiklik sündmus. Eraviisilisele tsermooniale pole noorpaaril kohustuslik poliitikaliidreid kutsuda. CNN.com lisab, et mõni riigipea võib siiski pulmakutse saada tänu lähedastele suhetele Harry ja Meghaniga.

Lisaks toimub laulatus märksa väiksemas pühakojas: prints Williami laulatusel Westminster Abbeys osales umbes 1900 inimest, Windsori lossi kabel aga, mille prints Harry on oma laulatuspaigaks valinud, mahutab vaid 800 inimest.