Gary Lightbody Foto: AFP/Scanpix
Saund
10. aprill 2018, 15:40

Snow Patroli rokkar oma depressioonist: „Mu elutahe hääbus ...“

Põhja-Iiri rokkbändi Snow Patrol laulja Gary Lightbody tunnistab, et on teismeeast saadik võidelnud depressiooniga. "Vanasti mõtlesin: mis oleks, kui mind enam poleks," vahendab BBC News. 

Laulja, kelle hittide seas on "Chasing Cars", meenutas värskes intervjuus, et Winston Churchill nimetas masendust oma mustaks koeraks. "Küllap see oligi nii. See oli lihtsalt mingisugune loom, kes elas minuga koos. Ja ma kartsin teda," rääkis 41aastane rokkar The Telegraphile. 

Gary elus saabus pöördepunk kaks aastat tagasi, kui tal diagnoositi aastatepikkusest uimasti- ja alkoholipruukimisest põhjustatud ninaõõne-, silma- ja kõrvapõletik. Muusikul tuli end kätte võtta ja kainele teele suunduda. See omakorda sundis teda keskenduma oma vaimsele tervisele, kuid ühtlasi vallandas enesepõlguse. Lightbody pages välismaailma eest. 

Hiljutises raadiointervjuus seletas laulja, et ta suutis madalseisust väljuda üksnes tänu sõprade ja pereliikmete pealekäimisele. "Paljud inimesed püüdsid mind pimedusest üles leida. Olgu nad õnnistatud. Praegu tundub see minu jaoks väga tähtis, kuid tookord tundsin, et mind utsitatakse takka. Tahtsin olla seal, kus ma olin."

Lightbody peab oma depressiooni päästikuks sirgumist vägivaldsetel aegadel. "Mõtlesin vaid: "Ma ei taha siin olla." Ja see tunne võttis maad. Olen sellega kogu elu võitlema pidanud."

Masenduses ei suutnud Gary aastaid laule luua ning seetõttu kulus Snow Patroli uue albumi ilmumiseni seitse pikka aastat. Nüüd aga on bänd tagasi uue singliga, millel on paslik pealkiri "Don't Give In" - "Ära anna alla".