WATEVAFoto: facebook.com/watevamusic
Saund
10. aprill 2018, 13:24

Eesti noormehed teevad nime USA muusikaturul: ühelegi lepingule ei tohi ilma advokaadita alla kirjutada (6)

Eesti laulu" võistlusel võis Karl-Kristjan Kingi ja Karl Killingu kõrval kuulda ka nime WATEVA. Kindlasti tekkis paljudel televaatajatel tol korral küsimus, kes on selle artistinime taga.

WATEVA on kahest noormehest koosnev elektroonilist tantsumuusikat viljelev kollektiiv, mille liikmed on Hugo Martin Maasikas ehk Wateva ja Kris Evan Säde ehk Futuristik. Hugo rääkis portaalile Sky.ee WATEVA sünniloost ning tegemistest Ameerikas. 

"Ma arvan, et Kris on kõige töökam inimene selle koha pealt, et et ta ikka istub ja pusib. Teeb nii kaua kui asi on tehtud ega jonni jäta," kirjeldab Hugo Martin Maasikas enda loomingukaaslast. Noormeeste koostöö sai alguse mõni aasta tagasi, kui Hugo Martin veel muusikaprojektiga Cartoon seotud oli. Kris oli saatnud enda demo Cartooni Facebook´i lehele: 
"Kui inimesed saadavad oma demosid, siis me üritame ikka kuulata ja anda tagasisidet," rääkis Hugo Martin. Kuna Krisi saadetud drummi-bassi lugu oli olnud omapärane ja kõrva jäänud ka teistele Cartooni liikmetele, tehti noormehele ettepanek salvestada lugu stuudios üles. Kuigi tänaseks päevaks on Cartoon lõpetanud oma tegevuse, on uus kollektiiv WATEVA sisenenud julgelt tantsumuusika-skeenesse.

WATEVA esimesel singlil "My Love 2 You" kõlab Emily J. vokaal. Kuigi paljud on naishääle aktsenti kuulates arvanud, et tegemist on välismaise artistiga, kõlab seal kodumaise lauljanna Emili Jürgensi hääl. Hugo avastas neiu täiesti juhuslikult sotsiaalmeediast: "Vaatasin, et kuidagi kahtlaselt palju laike on ühe tavalise kaveri kohta," meenutab Hugo, kes pärast Emili video kuulamist tegi lauljatarile pakkumise tulla stuudiosse, et katsetada sisselaulmist:  "Paar päeva hiljem oli Emili stuudios ja suhteliselt lihtsalt oli esimene lugu koos," meenutab Hugo.

 

WATEVA veedab hetkel palju aega Ameerikas, kus mehed toimetavad uue loomingu kallal. Ameerika muusikatööstusest teab Maasikas rääkida nii palju, et ühelegi lepingule ei tohi enne alla kirjutada, kui seda ei ole eelnevalt läbi vaadanud hea muusikaadvokaat: "Seal on lepingutes vahepeal selliseid konkse, et tuleb ette vaadata." Hugo Martinile on kunagi pandud lauale selline leping, kus oli nii palju segadust tekitavaid paragrahve, et lõpus sai mingi osa lepingust lihtsalt ümber kirjutatud. 

Täispikka intervjuud saad vaadata Sky.ee lehelt.