Tele

Signe Lahtein "Kodutunde" viimases saatuslikus episoodis: "Vaadake, kui toreda taevatrepi leidsin ma siit Põlvamaalt!” (131)

LISA KOMMENTAAR

Appi kui haige!11. aprill 2018, 09:30
Nüüd seostatakse taevatreppi surmaga??? Mis igaüks, kes taevatrepi juurde satub, peab surmaga arvestama. Selle trepi juures on käinud tuhanded ja on elus. Täielik d e b i i ls u s igast asjast täiesti mõttetuid seoseid otsima. Magage kaineks!
Appile11. aprill 2018, 17:31
See on väljendus viis ja vahest lihtsalt juhtub, et mingid märgid langevad kokku juhtumistega. Sellepärast ei tasu sul Appi .. endast välja minna, sinusugustel puuduvad ajud ja mõtlemis võime. Nii et jäta enda arvamus endale.
lihtsalt11. aprill 2018, 02:17
tundetoonilt oli Signel kõik hästi paigas seda saadet juhtides ja saates inimestega, nii kodu omadega kui ka kodu remontiva tiimiga suheldes. Ta oli inimlik, asjalik, samas empaatiline, sisuliselt kaastundlik, aga samas mitte ka ülemäära eksalteeritult seda väljendades, vaid ikka eestlaslikes piirides normaalselt. Ja suur pluss oli tal see, et tööprotsessi osast, kui meistrid kodu korda tegid, oskas Signe hästi haakuvalt, asjalikult rääkida, töömeestelt küsida heas seltskondlkus kerges toonis, aga samas asjalikult, ilma et jutt oleks lihtsalt jutu pärast punnitatud vadaks muutunud. Anneli vedas Signe mäletussaadet väga , väga hästi. Tal oli seal kõik paigas. Paistab, et ta on inimesena küpsenud. arenenud. Poleks ok, kui ta jälle, nagu varem seda saadet tehes vahel paistis, hakkaks endast nooremate töömeestega kuidagi flirtivas toonis vestlema, nii et tundus, nagu juba segab töö juures : ) Aga see selleks, ega small talk stiil polegi nii kerge, et oleks ka telepärane ja seda osa tegi Signe ikka tõesti imelise loomulikkusega ja mõnusalt, aga soliidselt, ja mitte et tema on keegi daam linnast, vaid tõesti nagu hea südamega naabritüdruk. Miks Signe veel nii hinge läks ja nii mõjus oli tema sõnum ses saates, on see, et ta tõesti puudutas neid teemasid , mis on elulised, hinge puudutavad ja inimestele korda lähevad. Tema osavõtlikkus ka selle teise Eesti suhtes, meie oma eesti lihtsa inimese suhtes. Omasetele kaastunne muidugi, aga nad võivad kogu mõõtmatu kurbuse juures ka uhked olla oma kalli Signe üle, kes meile, eestlastele ja Eesti kultuuriruumis elavatele inimestele niivõrd korda läks. Kodutunde saade peab jätkama! See formaat toob meie kõigi silme ette ja ehk siis ka rohkem südamesse selle poliitikute poolest pahatihti hüljatud teise Eesti. Kui ilusti ta rääkis kogukonnana elamisest, mis ongi selleks, et me üksteist raskustes aitaksime. Neist teemadest, mida Signe sõnumid tõstatasid, tuleb veel ja veel rääkida, just ka järjekordsetele valimistele mõeldes ja siis oma valikuid tehes.
Eve11. aprill 2018, 09:47
Suur tänu nii meeldiva kommentaari eest, lihtsalt ! Paistku Signele alati päike tema taevatrepil, nagu ta meie hinge soojendas oma kohalolekuga!
Tibu10. aprill 2018, 22:53
Kas sain valesti aru?10. aprill 2018, 21:16
Rõhutati pidevalt, et viimast saadet ei tulegi. Aga see oli ju viimane saade Signega?
.12. aprill 2018, 14:15
See oli mälestussaade.
nagaman10. aprill 2018, 17:29
Minu sügav kaastunne lähedastele,aga niimoodi ei tohi rääkida. Mul on oma lähedastest 3 inimest läinud just rumalate sõnamise tõttu. Ärge võtke iial jumala tööd enda kanda, tema ei maga ja teeb oma teod teoks. Edu Teile kõigile.
maie10. aprill 2018, 17:22
head inimesed,aitab küll laske ometi omastel rahus leinata.
Ettepanek10. aprill 2018, 16:26
Kuna Signe jättis liiga tugeva põhja ja taseme, siis keegi teine ei suuda teda ületada. Saatesarjale tuleb võtta teine nimi. On selleks siis "Appi tõttab kuldne tiim" või midagi muud.
naine10. aprill 2018, 15:53
Signe oli vahetu suhtleja, temast õhkus siirust ja kaastundlikust, vaba olekut. Kahjuks uus saatejuht on väga puine, teksti loeb nagu raamatust, mis jäigalt pähe taotud. Ei ole seda elulusti temas, kahjuks!
RM10. aprill 2018, 18:18
"Me tegeleme liiga palju võrdlemise ja võistlemisega. ... Ärgem võrrelgem end kogu aeg teistega. Nõnda jääb ära nii see kompleks, et oled kellestki kehvem ja pead palehigis end depressiooni rügama, kui ka teine äärmus – tundmus, et ainult sina tead asju ja kõik teised on lollid. Ela ja tunne rõõmu, et sulle see päev anti, ja lase teisel ka elada."
Signe Lahtein
Palun ära tegele ka Sina inimeste võrdlemisega, mille puhul paratamatult ühe võrreldava kohta öeldakse kuidagi pahasti. Iga inimene on ainulaadne.
lugesin10. aprill 2018, 20:47
Ka Anneli Lahe on hea saatejuht. Erinevus rikastab.
10. aprill 2018, 15:44
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
tv vaataja10. aprill 2018, 16:09
Kodutunde saade tuleks lõpedada.On ka teisi võimalusi heategevuseks,kus kõik on läbinähtav.
Aga kes10. aprill 2018, 18:56
oleks kõiki neid peresid aidanud, kui poleks Kodutunde saadet?
Minu10. aprill 2018, 15:00
jaoks oli saade üllatavalt hea - üldse mitte nii pisaraid kiskuv nagu oleks võinud eeldada. Kahju on Signest, ääretult kahju. Kuid jõudu ja vastupidamist Annelile
Ingel10. aprill 2018, 13:56
Kummardun Su ees ja hoian kõrgel lampi, et valgustada Sulle Su teed ...
Aitäh Annelile10. aprill 2018, 13:09
oli väga hea saade Signest ja jõudu talle ja kogu meeskonnale saatesarjaga jätkamiseks,see ei ole kerge töö.
Tuia10. aprill 2018, 12:36
Sellest, kui erakordne inimene oli Signe, räägib, et me temast kuidagi lahti lasta ei suuda. Ka võõrad mitte - ei kujuta ettegi, kuidas suudavad elada lähedased. Surm on alati kole ja lõplik, aga keda me veel NII sügavalt leinaksime?!
a10. aprill 2018, 15:09
Minu jaoks isiklikult teeb olukorra valusamaks see, et me teame enem-vähem kõiki detaile tema surmast. Kodutee ja sekundite küsimus... Kõik autoõnnetused on jubedad, aga kui hukkub keegi, keda iganädalaselt telekast näed, siis on raske asjaga leppida.
Kui10. aprill 2018, 11:49
oigesti Signe utles selle kahe Eesti kohta.Ta oli omale oige elukutse valinud.Paljud ajakirjanikud ei oska nii sonu seada.
vanaema10. aprill 2018, 11:39
Kõik meie mõtted ja sõnad on materiaalsed. Olge terved ja õnnelikud. Elu on väga lühike, elage hästi.
Sander10. aprill 2018, 11:02
Olen alati öelnud, et mida ei suuda ümber lükata, sellega tuleb nõustuda. Äkki on tõega elus mingi seletamatu ettenägemis võime, et Signegi alateadvuses nägi oma peatset lahkumist, kes teab??? Kuidas iganes, temast on siiralt kahju, sest nii nii palju oleks ta saanud inimesi aidata, kaastunne lähedastele!!!
aitab juba10. aprill 2018, 10:39
Äkki nüüd tõesti aitab juba? Teine nädal läheb juba ja äkki tõesti aitab? Ei pea igast teemast nagu sidrunist viimast piiska välja pressima.
aitab10. aprill 2018, 13:11
siis, kui esmasest šokist saadakse üle ja jääb leinaaeg. Viimasepiisaväljapressimisest saab vist rääkida inimene, kel puudub selline masendav kogemus. Vaja on lihtsalt veidi tolerantsust ja ajapikku hääbub see teema meediast ja jääb lihtsalt ilus mälestus heast inimesest.
saate juures peaks väikseid muudatusi tegema 10. aprill 2018, 10:36
kellegi aitamise nimel ei peaks saate meeskond rabama infarkti piirimail hilise ööni, poole öö ajal koju jõudma jne, s.t panema oma normaalse pereelu, tervise ja ELU kaalule inimeste nimel, kes pole suutnud elus hakkama saada ja oh üllatust - pole neil emasid-isasid, onusid-tädisid, õdesid-vendi, kes abikäe ulataks. Katust remontides ei viitsi internetist infotki otsida, kuidas soojendusi teha. Aga tittesid teha oskab.
Kas10. aprill 2018, 10:27
ei aita juba selle teema ketramisest?Inimene sai õnnetult surma ja minu arvates ei pea tänasega juba 19 päeva vahetpidamata ainult sellest rääkima kui hea inimene ta oli ja,mida ta ütles!Häid inimesi sureb kogu aeg ja leinamistel on ka ju ometi mingid mõistlikkuse piirid!
10. aprill 2018, 10:58
19 päeva pole kindlasti veel nii pikk periood, mis leinamise mõistliku piiri juba ületaks. Ega lein ikka päris nii ka ei ole, et kaks päeva ja aitab küll.
10. aprill 2018, 12:58
leina pikkus on igaühe enda otsustada, aga sellest ei pea artikleid treima iga päev. kas lähedaste peale ei mõelda? mis tundega nemad iga päev uudiseid loevad, kus keegi on klikkide nimel taaskord artkli treinud nende lähedase kaotusest.
///10. aprill 2018, 18:36
Minule meeldib neid artikkleid lugeda. Lähedastel on valus,aga ka neil on hea teada,et kõikidele on Signe südamesse läinud.
Keegi võiks välja anda raamatu Signe mõtteteradega!
10. aprill 2018, 22:01
Ma küsin nii - kui hiljuti sina kellegi väga lähedase kaotasid? Mina kaotasin alles väga hiljuti. Ja mind kohutavalt ärritasid ja solvasid need inimesed, kes arvasid, et nad peaks laskma mul "rahus leinata." See tähendas üksi jätmist. Nemad ei osanud midagi öelda ja tõmbusid eemale. Ja mina tõmbusin neist eemale, sest neil polnud mulle midagi toetavat öelda. Aga ma vajasin igal hetkel inimest, kellega rääkida oma kallist kadunukesest. Vaikus ja üksi jätmine olid kõige hullemad asjad üldse, mis võisid juhtuda. Parem oleks võinud ilmuda igal päeval mingu uudisnupuke või lauseke. Võiks ikka veel ilmuda! Miks te arvate et just teie, keelajad, räägite meie, leinajate nimel? Kui me suudame neid uudiseid lugeda, siis suudame me ka ise endi nimel rääkida. Ja kui me neid uudiseid ei loe, siis pole meil ka vahet, millest või kellest seal kirjutatakse. Millest või kelle nimel te üldse sel juhul räägite?
sipsik10. aprill 2018, 10:16
Oh... ma vaatasin seda saadet ja pisarad aina voolasid iseenesest üle põskede, nagu ka praegu. Eriti kena ja tore inimene ja nii hella südamega. Ju oligi tema saadetud siia ilma teisi aitama ja heategusi tegema ja ju ta siis oligi teinud just nii palju ja piisavalt, et ta tagasi kutsuda, et ka teised saaksid sama head ja suure südamega olla nagu tema oli. Kindlasti tuleb ta tagasi ja tavaliselt sellised hinged saadetakse väga ruttu uude kehasse. Nähes eilset saadet oli ju nii palju vihjeid, et näed tahetakse teda kohe tagasi kutsuda. Juba ainuüksi see kuidas ta rääkis ja mis olid ta mõtted. Sellistest inimestest on nii raske lahti lasta. Ta oli ingel siin ja nüüd ka ingel seal.
Uunu10. aprill 2018, 09:50
No on ikka inimestel probleemid. Teiste elud, tööd ja tegemised. Ja veel: Tõelised heateod sünnivad ikka vaikselt ja salaja, mitte tuhandete silme ees ja pasunate saatel. Kogu ärimaailma taga on reitingud ja kasum ning selleks otstarbeks kasutatakse ära lihtsaid inimesi mõlemal pool mikrofoni. Õpige ja elage oma elu, naiivikud. Kaastunne Signe perele, lähedastele ja sõpradele.
Veel ühest endest10. aprill 2018, 09:31
Vaatasin 200-ndat saadet ja seal päris alguses Signe tervitab kättpidi selle pere poega. See tervitamine toimub nii et üks oli ühelpool uksepiita ja teine teiselpool. Vanarahvas peab sellist asja väga halvaks endeks. Kui seda nägin, ma karjatasin - Issand! Ja kui saade lõppes, oligi kurb teade Signest. Selline üle ukseläve tervitamine või hüvastijätt on elus väga halb märk, millest me peaksime hoiduma, sest vanarahvas õpetused on targad.
Ilus saade kokku pandud,10. aprill 2018, 09:24
aga Signe kaotus on muidugi ülitraagiline. Asendamatud ei olevat, aga teist Signet ei ole ju ka. Oli inimlik ja siiras. Puhaku ta rahus, tegi palju rohkem head kui teine jakskas 100. aastaga.
10. aprill 2018, 09:11
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
To helle10. aprill 2018, 09:33
Esiteks ära kisa-suurte tähtedega kirjutamine võrdub karjumisega-ja teiseks-õigekiri oleks meeldiv vaheldus.
Kirjutan ÕL toimetusele pärimise.10. aprill 2018, 09:04
miks ei anuleerita selliseid rõvadaid kommentaare .Selle eest peaks vastutama nn. moderaatorid.Väga alatu ÕL poolt.
KKAASTUNNE10. aprill 2018, 08:43
Ilus saade ja väga kurb.Aga ei jätnud vaatamatta ka mitte,sest iga signe lause oli nagu kuld.Puhka rahus
moderaatoritele10. aprill 2018, 08:43
Miks te lasete selliseid rõvedusi läbi.Siin keegi lausa rõvetesb juba.Oleks aeg juba see teema kinni panna.Laske lahkunuksesel ometi rahus puhata.
matsalka10. aprill 2018, 09:45
mis hingel see ka huultel , igal inimesel on õigus oma arvamusele.
P10. aprill 2018, 08:13
Palju neid viimaseid saateid ja ettekuulutavaid ütlemisi veel tuleb....Ehk aitab juba
Püha Taeva, ôhtuleht!10. aprill 2018, 08:00
Jätke vähemalt surnud rahule!
vaatasin ka ja 10. aprill 2018, 07:04
lõpus mulle tundus, et mingi probleem pidi olema. bussis olnud seltskond arvas, et politsei peab signe liiga aeglase sõidu pärast kinni, siis läksid nende teed lahku ja rohkem nad tema tagatulesid ei näinud. et siis nagu esialgu oli liiga aeglane ja siis korraga andis gaasi?
ja üks mõte veel, kas nad liiga väsinud ei ole kui võtetelt tulevad. pikad päevad, pimedas sõidud... võib juhtuda, et on üleväsinud. nii ei tohiks keegi rooli istuda.
a10. aprill 2018, 07:32
See klipp oli filmitud Põlvast lahkumisel, õnnetus toimus 100km hiljem. Kuskil artiklis mainiti, et Kodutunde buss möödus mingi aeg enne õnnetust Signe autost.
10. aprill 2018, 12:06
väga hea, siis on bussi pardakaameras veelkord signet ju näha. miks saates öeldi, et nägi viimast korda?
10. aprill 2018, 14:00
Põlvast välja sõites filmis saate operaator teda, mitte pardakaamera pilt polnud see.
Saarlane10. aprill 2018, 08:02
Sa vast ei vaatand eilset Kodutunnet ? Seal oli selgelt näha,et politsei keeras körvale,seega läksid Signe ja poltsei teed lahku,mitte nii nagu sina siin arvad...
babuška10. aprill 2018, 10:25
Buss sõitis ka Signe autost mööda, aga hiljem. See oli ka õnnetuse järgses artiklis kirjas.
10. aprill 2018, 12:05
buss rohkem signe autot ei näinud. seda ju öeldi saate lõpus. vaata uuesti. viimane kord nägid nad signet seal.
10. aprill 2018, 06:23
Ma arvan, et nüüd võiks ta rahule jätta
10. aprill 2018, 05:32
Igale inimesele on ette nähtud aeg, kaua siin olla ja kui on aeg minna, siis ei takista sind ka 8 realine maantee. Ennegi olnud juhtumeid, kus on ühest katastroofist pääsetud, aga teises on ikka sama inimene surma saanud. Inimene thab ikka leida süüdlast ja näpuga näidata. Eesti liikluskultuur on paras õudus kuubis- asi ei ole ridades ega radades, vaid inimeste sõidustiilis. Rumalust esineb liiga palju-igasugused nõelumised, ette keeramised, kihutamised, juuatäis juhid jne. Teeme siis juba igaühele eraldi maantee.
Mida veel10. aprill 2018, 07:17
Ei ole siin mingit kindlat aega, kõik on juhus.
P10. aprill 2018, 07:57
Ja juhust kui sellist ei eksisteeri!
kõige 10. aprill 2018, 08:35
tähtsam elus on hetk.üks hetk ja elu on pööratud pea peale.mis siin pistmist juhusega,
P-le10. aprill 2018, 09:43
"Kas kõik on juhus?" ---Stefan Klein. Lugeda.
10. aprill 2018, 10:15
On ikka küll, meil kõigil on kindel aeg siin maa peal olla!!!
Ettenähtud aega uskujad saab kokku võtta ühe sõnaga 10. aprill 2018, 10:41
Fatalistid, ehk nägemustesse uskujad. Igatahes meeldib osadele inimestele niimoodi väljenduda . Kuid antud juhul oli tegemist lihtsa liiklusavariiga kus rekkast viimasehetke möödasõiduga häiriti rekkajuhti kes pidurdades sattus külglibisemisesse ja sulges tee Opelile mis liikus omas reas. Rekkajuht hiljem muutis ütlusi paremaks enesekaitseks. Algne info oli aga õige.
10. aprill 2018, 09:25
juhus võib olla see, mis olukorra esile kutsub, aga eesmärk on ikka ette määratud. on asju, mida ei saa muuta ja on asju, mida saad oma eluteel. surma sa ei muuda
Igal asjal on põhjus ja tagajärg10. aprill 2018, 11:17
Tagajärgi ei tule kui ise ei anna ja inimesed meie ümber ei anna põhjust tagajärgedeks. Fatalismi nn. seaduspärasuste järgi peaksime näiteks eitama et infarktiohtu ei olnudki , kuigi oli ja tagajärjeks oligi infarkt. Liikluses sama asi . Kui ikka liiklust kogu aeg häiritakse siis tuleb ka tagajärgi .
televisiooni näitemäng10. aprill 2018, 02:32
ühte saadet on kümneid tunde filmitud. ja nüüd paisatakse meile näkku eetrisse mitte ette nähtud kaadrid. odav.
10. aprill 2018, 00:08
Huvitav jah.. Surm paneb ikka hiljem pusle kokku..Signe öeldud pildid ja faktid viimasest saatest, ilma, et sa isegi aru saad. Kui nüüd Tallinn-Tartu -mnt juurde tulla.. Kahjuks hukkub inimesi veel nii kaua, kui 4 realine liiklus puudub. See on reaalsus ja kurb.
:)10. aprill 2018, 00:56
Kas 4 realine õpetab inimesed normaalselt liiklema?
Absoluutselt 10. aprill 2018, 01:21
Ja mis Tartu maanteed puudutab siis jätkub sama ohtlik liikluse ohustamine , trügitakse möödasõitudele nii et vastutulevad autod peavad ohtlikult pidurdama ja riskima tagant otsa sõidetuks saamisega. Kaasaarvatud piiratud nähtavusega kohtades mööda raiumine iga ilmaga.
9. aprill 2018, 23:59
Signe oli jah kõikidest eelkäijatest parim saatejuht. Lihtsalt ta sovis seda saadet vedama ülihästi.
Kristiina.10. aprill 2018, 03:07
Anneli on ka hea.. Näidete valik kinnitas seda..
Hele10. aprill 2018, 08:03
Mulle meeldisid Anneli saated rohkem. Eriti just see, et tema ajal käidi hooaja lõpus kodudest uuesti läbi ja sai näha, kuidas tehtut oli hoitut, kas midagi oli veel ära tehtud või olid asjad jälle unarusse lastud minna. Selline ülevaade oli palju huvitavam vaadata, kui too batuudikeskuses trallitamine.
Vaataja10. aprill 2018, 08:14
Ka signe ajal tehti nii, et külastati kodusid ning hiljem oli batuudikeskuses kokkutulek
.10. aprill 2018, 15:50
Seda hooaja lõpu kodudes käimist toimetas Signe.
-10. aprill 2018, 15:51
Batuudikeskuse kokkutulek oli korraldatud just lastele mõeldes, et neile rõõmu valmistada.
arvan11. aprill 2018, 01:19
et siin on ka palju ikka toimetajate otsustada, mitte saatejuhil, kas minna nt. pärast kodudst läbi nagu anneli ,või muudmoodi teha
Aitäh.9. aprill 2018, 23:45
Oli ilus ja kurb saade. Kohutavalt kurb, et ta meie juurest lahkus. Meeldis, et vahepeal reklaami ei näidatud.
tiia10. aprill 2018, 09:53
Puhka rahus, kallis Signe. Me jääme Sind igavesti meenutama ja oled ikka meie mõtetes. Tegid palju head inimestele, Sinu südamesoojus nakatas ka teisi inimesi. Loodan, et tegid head ka peale surma.
Meie hinged teavad oma lahkumisest9. aprill 2018, 23:42
Vaadates kõiki neid viimaste saadete katkeid, siis Signe hing alateadlikult teadis et lahkub ja sellele viitavad kõik need märgilised tähendused... tema `leitud taevatrepp` , viimase saate asupaik `surnuaia lähedal` ja palve et juba homme oskaksid arstid päästa rohkem inimelusid ja kõik need sõnumid, mida ta saatelõppudes maha jättis olid tegelikult hüvastijätud, mida me lugeda ei osanud, ka ilmselt mitte tema ise.
Mõtisklen10. aprill 2018, 02:30
Ühest Signega tehtud intervjuust jäi silma üks lause: "Tean, et vanaema palub mulle alati kaasa taevase kaitsja kui ma keset ööd autoga kodu poole vuran." Kristi Niloviga tehtud LPs ilmunud artiklis oli juttu, kui eeskujulik autojuht Signe oli. Kuidas ta sõitis alati 80 km/h ning kartis liiklusõnnetusi. Usun, et hirm tõmbab magnetina ligi just seda, mida me kardame. Ega siis hirmu tundmine tühja ei lähe :( Aga kes meist ei pelgaks õnnetusse sattuda, kes meist ei kardaks oma laste elude pärast... Meie pere naljalt talvisel ajal autoga pikemaid otsi ei tee. Ka 200 km kaugusel elavad vanemad peavad kevadet ootama või ise rongiga meile külla sõitma. Ikka pelgan talvisel ajal sõita...
10. aprill 2018, 07:09
jah. meie rongiga ei sõida. las vanakesed ise sõidavad. nii sümpaatsed lapsed endale kasvatanud.
vaataja10. aprill 2018, 10:35
... ja katkine peegel 200ndast saatest. Kui nägin seda, siis nagu lõikas mul südamest läbi.
Võetud ühest blogist9. aprill 2018, 23:36
Signe Lahtein ja ligi 500 inimest oleksid elus, kui Tallinna-Tartu maantee oleks 4-realine
Kui Eesti juhtide lolluse teemaga edasi minna, siis üks suuremaid lollusi on olnud Tallinna-Tartu maantee 4-realiseks ehitamise pidev edasilükkamine. Praeguse seisuga on suudetud maanteed 4-realiseks ehitada kiirusega 1 km aastas, nii et puuduoleva 140 km ehituseks kulub veel 140 aastat. Ja selle aja jooksul hukkub sellel maanteel veel nii-umbes 3500 inimest, nende hulgas paljud Signe Lahteini ja Dajan Ahmeti sugused armastatud tegelased.
Kindlasti oleks sel maanteel nii sõitjaid kui hukkunuid palju rohkem, kui paljud inimesed sellest teadlikult eemale ei hoiaks. Selle tagajärg on aga Lõuna-Eesti vaikne hääbumine, sest puudub korralik ühendus Põhja-Eesti ja Tallinnaga. Paljud inimesed on aga seoses oma töö, õpingute jne sel maanteel SUNNITUD sõitma, riskides iga päev oma eludega.
Aga otsustajatele on see kõik, nagu öeldakse, hane selga vesi. Lahtein oleks siiani elus ja teeks üha paremaid saateid, kui maantee oleks 4-realine. Paljud asjad oleksid Eestis teisiti, Lõuna-Eesti ja Tartu oleks palju paremal järjel. See pole mingi saatuse sõrm, vaid puhas otsustajate saamatus, mis Lahteini ja sajad teised inimesed on teise ilma saatnud. Puhas lollus ja saamatus. Ei suuda 25 aasta jooksul ÜHTE ja Eesti kõige olulisemat maanteed korda teha, vot see on tase! Aga no Eesti otsustajatel on inimestest täiesti savi ja Tallinna-Tartu maantee ehitus pole ainus asi, milles see väljendub: võtame kasvõi erivajadusega inimesed, keda koheldakse Eestis hullemini kui loomi.
Mis mõttes nutt10. aprill 2018, 00:27
Inimesi sünnib ja sureb , kuid kurb on see et riik ei tee piisavalt oma inimeste elude kindlustamiseks. Võrdlusmoment näiteks Poolaga. Poola pole Eestist edukama majandusega kuid on ehitanud tarastatud kiirteed ja neljarealised eraldusribaga teed et ei toimuks laupkokkupõrkeid
Uued maanteelõigud Tallinna poolses otsas10. aprill 2018, 00:19
On tõeliselt pingevabad ja kiired sõita, aga see on ka kõik. Sest nüüd lükatakse siht sisse meie omale BAM ile ,loe(Ülemiste-Kalvaria Leedus magistraalile) ja sinna kulub üksjagu omafinantseeringuraha.
Reisisell10. aprill 2018, 09:27
Lõuna-Aafrikas on teed rohkem korras kui meil!!!
1233210. aprill 2018, 10:29
Ega ainult Tallinn-Tartu pole murekoht. Tallinn-Narva idapoolne lõik on samuti ohtlik. Pidevalt on 3 autot kõrvuti vaja teele ära mahutada. Samuti Tallinn-Pärnu toimub palju avariisid. Võibolla 50-100 aasta pärast võib kõiki meie põhimaanteid 4 realistena näha. Aga kõik need õnnetused ja tragöödiad ei muuda meie käitumist liikluses. Millegipärast on ikka liiklus mölaklust täis.
aga11. aprill 2018, 01:25
RB on vaja kindlalt peale suruda, Olgu et on suur vastuseis ja skepsis uuringuandmete osas on väga suur ja ka andmete vassimine, nt.et nagu Eestis sõidetakse ikka veel 30-50 a .vanade veokitega.
Live9. aprill 2018, 23:36
Miks ei saanud töötegijad filmimise ajal kuskil ööbimist et lihtsam oleks olnud ja poleks pidanud õhtu hilja veel koju sõitma? See pole ju normaalne tegevus nii! Kahju Signest.... Anna veel endast 100% ja mis ma vastu sain....???? SURMA!
Veiniviskamist ekspertiis ei tuvastanud10. aprill 2018, 00:50
Samas ei tuvastatud ka miskit muud. Politsei omalt poolt suutis kõik sassi ajada. Türgi rekkajuht esimese asjana kirjeldaski et rekkast tehti möödasõitu ja see olevat ohtlikuks kujunenud ning rekkajuht reageeris sellele istinktiivselt ehk siis pidurdamisega. Ja rekka kääriminek saab seotud olla ainult pidurdamisega libedal teel mittekorras piduritega. Millegipärast heideti see versioon kõrvale . Suure tõenäosusega muutis rekkjuht oma ütlusi türgi keele tõlgi saabudes . Mõtles välja et vastutulev Opel tegi möödasõitu ja toimus laupkokkupõrge. Kuigi kokkupõrge toimus Opeli ja rekka raskeveohaagise külje vastu. Selline raskeveohaagis on nii paksust terasest külgedega et see ei deformeerugi mingi Opeli löögi peale. See on ka eesmärgiline konstruktsioon mis peab taluma Roomiktraktoritega haagise peale ja maha sõitmist ja muidugi nende transporti. Millegipärast heideti kõrvale ka see versioon. Kui nüüd veiniviskamise teema juurde tagasi tulla siis Tartu maantee loogiliselt ajabki inimesed jooma, see maantee ja liiklejad ongi stressitekitavad ja närvesöövaid momente täis liikusega.
Vastaja10. aprill 2018, 11:11
kui türklane roolis,siis sellega on kõik öeldud.Vaadake liiklust ja eeskirju Türgis,siis mõistate ka nende liiklemist meie teedel!
10. aprill 2018, 14:29
kui sa ikka risti teel oled. siis on seda ka jälgedest näha. miks kõrvale heideti? ju siis pidurdusjälejd sinu versiooni ei kinnita
Vastaja10. aprill 2018, 02:08
Arvan nii,et ööbimiskohad olid neil kindlasti,ega nad igal õhtul koju ei sõitnud,koju nad tulid siis,kui töö oli lõplikult valmis,nii ka seekord,kes oleks tahtnud veel ööseks võõrasse kohta jääda,kõik ruttavad oma pere juurde koju.Arvestades selle õhtuse ilmaolusid,pikk tee sõita,oleksid nad tõesti pidanud öömajale jääma .
kk9. aprill 2018, 23:05
kk9. aprill 2018, 23:02
oleks ment peatanud ta auto - oleks ilmselt elus...
a9. aprill 2018, 23:42
Sellised lauskokkupõrked on sekundite küsimus, oleks ta kasvõi mõnigi sekund varem või hiljem selle koha peal sõitnud... Kodutunde buss olekvat ka temast möödunud enne õnnetust.
Ja hiljem rekkajuht muutis oma ütlusi10. aprill 2018, 03:01
Ikka enesekaitseks ,sest tema lohises seal risti teega ja Signel ei olnud kuhugile minna
Saarlane10. aprill 2018, 08:17
Neid "olekseid" on tagant järgi nii palju,kahjuks...Oleks Kodutunde buss Signe järel edsi söitnud vöi tema ees,usun,et poleks ka önnetust juhtunud...Aga enam ei aita need OLEKSid miskit ...Kahju,väga kahju Signest...
Ei saa lahti tundest, et kui10. aprill 2018, 08:19
Signe oleks edasi jäänud Naistelehte toimetama, siis täna oleks ta endiselt elus. Naisteleht oli tema ajal väga hea ajakiri, kuid siis ta läks sealt ära, tulid uued toimetajad, kud midagi oli nagu alati puudu...ei olnud enam sellist ajakirja, nagu Signe ajal. Huvitav, et temas nagu oli midagi, mis tõmbas asjad käima ja toimima.
Viimast saadet oli väga kurb vaadata. Kahju, et ta pidi nii noorelt lahkuma. Miks? Miks? Miks? Puhka rahus, Signe! Me jääme Sind igatsema!
Tõsi ta on, et10. aprill 2018, 13:33
peale Signe lahkumist ei ole Naisteleht enam see, mis tema ajal. Tema ajal oli alati midagi uut, huvitavad ja toredat sealt lugeda ja igat numbrit ootasid huviga. Nüüd olen ajakirja tellimise lõpetanud, sest praegune ajakiri ei meeldi mulle enam üldse.
Ääretult kurb, et nii toredad-hakkajad-heatahtlikud inimesed nii noorelt peavad lahkuma. Vara oli veel minna! Kaastunne kõikidele lähedastele.
Tiiu9. aprill 2018, 22:58
Nüüd on Kodutundel oma taevane INGEL . Mina sain saadet vaadates ,suurest nutmisest peavalu.
Paavst9. aprill 2018, 23:43
Ausalt võiks juba pidurit tõmmata.
Need Lahteina ebajumalustamine hakkab juba natuke piinlikuks muutuma.
Kurb ju igati nii noore inimese hukkumisest . Aga kas peab ta siis kohe märtriks ja pühakuks kuulutama.
Isegi kirik ootab tavaliselt aastaid ,ennem kui kellegi pühakuks teeb .
Üks vanaema.9. aprill 2018, 23:54
Usu, nüüd on mälestussaade tehtud ja vaadatud ja siin lõpebki temast kirjutamine.
Ta jääb meie südamesse kauaks ajaks. Sellised juhtumid panevad ikka elu peale mõtlema küll. Väärtustame oma elu lähedastele rohkem tähelepanu pöörates.
to Paavst10. aprill 2018, 00:14
Lahkub palju inimesi, aga rahvas ise valib, keda ta peab pühakuks, keda mitte. Ja siin ei loe sundus, vaid rahva südamest tulev vaba tahe. Ma tõesti ei mäleta lähiajaloost ühtegi teist inimest, keda kogu väike Eesti oleks niimoodi leinanud, austanud ja taga nutnud. Signe oma lihtsa ja tõeliselt hooliva oleku ning sõnumitega pani meid taas mõtlema elu tegelikele väärtustele. Ilmselt istub ta seal üleval kõrgel taevatrepil ja naeratab nüüd meile.
Asi pole märterluses 10. aprill 2018, 01:00
Eesti rahvas kaotas ainulaadse armastatud inimese. Pühaklusest on asi kaugel ja kahtlemata tulevad uued inimesed kes jätkavad eelkäijate tegemisi.
aga11. aprill 2018, 01:29
Signe Lahtein rääkis olulistest teemadest, ja see on hea ja vajalik, kui me neist asjust edasi räägime,
Üksi... 9. aprill 2018, 22:47
Miks Signe üksi oma autoga tuli, läks....
9. aprill 2018, 23:08
Sest ta tahtis üksi minna.
Kurb9. aprill 2018, 22:33
Valus ja Kurb vaadata selline inimene lahkus, keda on vaja kõigile. 😢😢😢
tjahh9. aprill 2018, 23:56
inimesed muudkui kurtsid ja kurtsid oma raskeid aegu Signele. äkki see muredekoorem ka kiirendas noore inimese elukest... ei tea.
olen Signest vanem ja juba mõnda aega ei suuda ja ka ei taha kuulata muresid ja halamist. no tõesti ei taha, lõpetan ruttu jutu või ütlen kohe otse, et ma ei taha kuulata enam teiste hädaldamisi.
vbn9. aprill 2018, 22:19
Sellised valusad lahkumised tuletavad ainult üht meelde, kui tähtis olla igapäevaselt inimlik ja aus oma tegudes. Elu jääb määramatuks oma õigluses ja ebaõiglus.
a9. aprill 2018, 22:18
See on ikka päris uskumatu, et saatemeeskonnal oli isegi kaader Signe viimasest autosõidust ning õnnetus toimus Põltsamaal, kus Signe ka üles kasvas... Kurb. On jäänud ka mulje, et Signe oli saatemeeskonnast ainus, kes oma autoga võttekohtades käis.
Kummitus9. aprill 2018, 22:14
Laske nüüd inimesel lõpuks rahulikult surnud olla.
9. aprill 2018, 23:32
Anni9. aprill 2018, 22:05
Saatejuht oli mööda. Tema naasmisel kaob kaob selle saate mõte, mille Lahtein suutis saavutada. Kahjuks. Asi pole mitte nö leierdamises. Mina mõtlen, et tal on lapsed, pere, vanemad. Kui valus on neil oma lähedast nii vaadata? Kui valus oli neil teda vaadata kahes eelnevas saates... Teades, et tagasitee puudub... See on nii hell teema lähedastele just... Kuid panna tagasi saadet juhtima eelmine proua, on kogu ilusa minetamine...
a9. aprill 2018, 22:23
Saate produtsendid peavad saate tegevuses kindlasti midagi ümber mõtlema, kuna 2 esimest saatejuhti lahkusid ülekoormuse tõttu ja kolmas hukkus koduteel pärast pikka võttepäeva.
b9. aprill 2018, 23:32
ma arvan, et see üleväsimus oligi tegelik õnnetuse põhjus :(
b10. aprill 2018, 08:46
olen ise pidanud korduvalt üleväsinuna roolis olema - reaktsioonikiirust pm pole - on üliväike võimalus, et suudad kiiresti ebatavalise olukorraga midagi ette võtta - suur auto risti ees on jama - olen nõus, kuid eesti teed on tarastamata, mis tähendab, et on võimalus, et kui asi eriti hapuks kipub, suund kraavi poole võtta...
Ma10. aprill 2018, 20:14
alati mõtlen, et ka töömehed töötavad võimete piiril, suure ülekoormusega. Seda tuleks muuta. Nii ei tohi, et ühed inimesed oma elu ja tervisega riskivad, teiste aitamise nimel.
9. aprill 2018, 23:49
Carmen Pritson oleks vist sobilikum saatejuht- ta pääseb inimestele lähedale, olles samas hooliv ja lihtne
RM10. aprill 2018, 10:15
Mis saatejuhti puudutab, siis selles osas ma Sinuga Anni, ei nõustu. Anneli oli ja on samuti väga hea saatejuht. Sellel saatel on olnud mõte algusest peale, kõigi saatejuhtide ajal. Ega Annelit sellest saatest omal ajal minema ei saadetud, see oli tema enda valik siis. Ta tundis, et selle saatega kaasnev ülekoormus ei sobinud kokku ta pereeluga. Täpselt nagu enne teda oli teinud sama otsuse Kirsti Timmer. Ja Signe lähedaste kaotusevalu ei muutu sellest kuidagi väiksemaks või suuremaks, kas "Kodutunnet" juhib edasi endine või siis täiesti uus saatejuht. See valu on ikka ühtmoodi suur edasi ja Signet ei too tagasi enam mitte miski. Väga ülekohtune kommentaar Anneli suhtes. Tema juhitud mälestussaade oli väga sügavalt puudutav ja hingekriipiv. Palju jõudu Annelile ka edaspidiseks! Mälestagem neid, kes on läinud ja hoidkem neid, kes on meiega! Just selline on olnud alati ka Signe sõnum kui tema väljaütlemisi kuulata ja mitte lihtsalt kuulata vaid ka kuulda.
A9. aprill 2018, 22:02
Kas võiks nüüd lasta inimesel rahulikult minna? Ei.
...9. aprill 2018, 21:58
Kena et see saade tehti ilma reklaamipausideta.
lugeja9. aprill 2018, 21:58
Kaua võib seda teemat leierdada? Laseks ehk lahkunul nüüd rahus puhata.
Est9. aprill 2018, 22:14
Kui ei meeldi ära vaata. Signe ütles ka,et emotsioonid tulebki lahti rääkida...Nüüd,kui teda enam pole ,pead Sina ikka sappi pritsima.
9. aprill 2018, 23:39
Aga see ongi lugeja emotsioon. Miks tema oma emotsioone ei või lahti rääkida ?
lugeja10. aprill 2018, 08:27
Kus siin sapp on? Öeldakse isegi, et surnul on raske lahkuda hingedemaailma kui temast pidevalt räägitakse. Meil sureb iga päev toredaid inimesi,kes teevad hästi (või on teinud) tänuväärset tööd. Nemad ei ole telekaekraanil ja nende lähedastele ei ole avalikku kaasatundmist. Tahaks kaasa tunda kõigile, eriti noore inimese kaotanuile. Meie väikses riigis on KÕIK inimesed olulised.
anu9. aprill 2018, 21:54
Lihtsalt nii kurb on ei taha sellega veel leppida
mingi järvet,9. aprill 2018, 21:51
räägib, et tema ja signe poeg on sama vanad. kust inimesed peaks teadma, kas 7, 9, 21 aastased?
usun9. aprill 2018, 23:35
et poiste vanused jäeti meelega välja - et siin toob Järvet välja, et ta suudab üsna edukalt ette kujutada, kuidas ja missugused poisid võivad olla
10. aprill 2018, 10:18
Neid Signe poegade vanuseid on viimastel nädalatel mainitud küll ja veel. Kel vähegi huvi on olnud, teavad seda kõik.
Signe oli aus ja hea südamega.9. aprill 2018, 21:50
See on nii valus ja kurb, et sõnu ei ole. Sellega peaks Kodutunne lõppema. Sellisel kujul seda saadet ei ole tarvis.
kaastunne Signe lähedastele9. aprill 2018, 22:43
Olen nõus, et see saade peaks siinkohal lõppema. Õhtul nii hilja sõita, peale emotsionaalset saate salvestamist, seda poleks tohtinud juhtuda. Teisi aidates elu kaotada... Puhka rahus, kallis Signe...
...9. aprill 2018, 21:45
Tahaksin vaadata aga... pole selleks vist veel valmis...
see saade ajas mind täiega nutma9. aprill 2018, 22:18
Mees3410. aprill 2018, 06:17
Oh mis me vanadest meestest räägime, isegi minul tõmmas pisara silma
10. aprill 2018, 10:52
See tähendab,et hing on puhas.