Mena SuvariFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
9. aprill 2018, 14:40

Eesti päritolu Hollywoodi staar eelistab julmusevaba toitu, ilu ja moodi (5)

Kui Eesti päritolu Hollywoodi näitlejanna Mena Suvari veganiks hakkas, tegi ta lõpparve ka kõrgmoega. "Mõtlesin: miks mul see surnud loom mul käevangus ripub?" Mulle on tähtis keskkonnasõbralik ja kestlik mood."

39aastane Mena ("Tabamatu ilu") rääkis Los Angeleses H&Mi "Conscious Collectioni" esitlusel, et on juba ligi kümme kuud veganluse põhimõtetest kinni pidanud. "Alustasin täiesti julmusevaba elu ka ilutoodete ja kogu garderoobiga," vahendab Us Weekly. Moehuviline on näitlejatar olnud juba ammu, kuid kõrgmood teda enam ei huvita. "Tahan inimestele näidata, et ka kestlik mood võib lõbus olla. Osutad teene keskkonnale, osutad teene loomadele ja hoiad kõvasti raha kokku," lubab Suvari, kes enda sõnul fännab H&Mi kauneid ja uuenduslikke rõivaid ning firmat And Other Stories.

Menast on saanud kirglik karusnahavastane: mullu saatis ta Eesti peaministrile Jüri Ratasele tungiva kirja, milles väljendas oma toetust riigikogu liikmete algatatud seaduseelnõule karusloomafarmide keelustamiseks Eestis 2028. aastaks.

Instagrami nimetab näitlejatar suurepäraseks võimaluseks leida keskonnasäästlikke rõivafirmasid. "Ma polnud sellistest nagu Angela Roy, Amur, SUSI Studio ja Delux varem kuulnudki." Iluhoolduses eelistab superstaar ökofirmat 100% Pure, aga ka puhtaid loodustooteid nagu kookosõli, mis tema sõnul on ta nahaga imet teinud. "Mulle meeldivad lihtsad asjad." 

Veganlust ja julmusvaba moodi Suvari teistele peale ei suru. See on tema isiklik valik. "Ma ei nääguta nende kallal, kes teistmoodi elu elavad," seletab ta, kuid lisab: "Usun, et kõik on kokku energia ning kõik on kogu su olekuga seotud. Tore, et üha rohkem firmasid keskkonnasõbralikuks muutub."