"Kuuuurija"Foto: Videokaader
Tele
9. aprill 2018, 12:08

„Kuuuurija“ täna: kas inkassofirmad petavad inimesi? (2)

Täna õhtul toob Katrin Lust ja „Kuuuurija“ ekraanile hoiatava loo. Kuidas on võimalik saada 500 eurost viiekohaline võlg? Meeleheitel naine väidab, et sattus inkassofirma väljapressimise ohvriks!

„Kuuuurija“ poole pöördus 24-aastane naine, kes oli sattunud inkassofirma küüsi ja ei suutnud olukorrast enam iseseisvalt väljuda. Inkassofirma võtab temaga ühendust keskmiselt nädalas korra küsimusega, millal naine võlad tasub. Noor naine tunneb end kõige selle keskel ise väljapressimise ohvrina. Kas inkassofirma saatis üldse välja seadusliku võlateate? Kas inkassofirmad eiravad seadusi või tegelevad teadlikult tarbijate eksitamisega? Inimesed ei tea oma õigusi ning probleemide vältimiseks maksavadki ära inkassofirma poolt esitatavad nõuded. Inimesed peaksid olema hoolsamad ja jälgima, et nad ei langeks inkassofirmade lõksu. Saates annab nõu ka justiitsministeerium, kuidas inkassofirmade küüsist pääseda.

Teine lugu räägib sellest, kuidas ja miks sattus Eesti mees Interpoli tagaotsitavate nimekirja. Suurbritannias elav Eesti kodanik Marko Teder armastab palju reisida, kuid ometi kimbutab teda 2016. aastast kummaline probleem. Nimelt võetakse Marko reisides pidevalt piiri peal maha ja öeldakse, et ta on tagaotsitav Austria politsei poolt. Marko ei ole enda sõnul Austrias mitte kunagi isegi käinud.

Ka Eerik-Niiles Kross räägib, mis tunne oli olla Interpoli tagaotsitavate nimekirjas. Venemaa on kuulutanud Eerik-Niiles Krossi Interpoli kaudu tagaotsitavaks kolmel korral. Kross räägibki seekord „Kuuuurijale“, kui keeruline on Interpoli tagaotsitavate nimekirjast pääsemine.