TinturaFoto: Promopilt
Saund
9. aprill 2018, 12:08

Folgi ja hip-hopi kohtumispaik: Tintura andis koostöös telenäo Vladislav Koržetsiga välja singli oma peagi ilmuvalt debüütalbumilt

Ansambel Tintura, kelle muusikas põimuvad erinevate maade rahvamuusika, vinüülide krõbin ja hip-hopi rütmid, on välja andnud esimese singli oma peagi ilmuvalt debüütalbumilt "Ebaõiglase uni". Singel, mis kannab nime "Sõnum", on valminud koostöös legendaarse telenäo, humoristi ning kirjaniku Vladislav Koržetsiga. Nimelt on loo sõnad pärit Koržetsi 2016. aastal ilmunud luulekogult „Laulud või nii“. Ühekoos sai Koržetsi kalarestoranis Kalambuur üles filmitud ka singli promovideo.

Ansamblitest Estonian Voices, Levski ja Paabel tuntud muusik Arno Tamm on Tinturat kirjeldanud kui suurepärast näidet ajastu- ja žanriülesest muusikast. "Laenud ja sämplid fonoteegist, peen ja tundlik pillimäng ning siiras ja isiklik laulmine on Tintura muusikalise maailmapildi keskmes. Mõtteliselt saavad siin kokku globaliseerunud inforuum ja traditsiooniteadlik, ent pidevas arengus olev esteetika, kus põhjamaine kulg kohtub Balkani kire ja Aafrika rütmidega," kirjeldab Tamm bändi värsket loomingut.


Mai alguses suundub Tintura koos ansambliga Puuluup ka plaadiesitlus tuurile, mille raames astutakse 4. mail üles Genialistide klubis Tartus, 5. mail Von Krahlis Tallinnas ja 10. mail jazziklubis Jasm Viljandis.

Kuula Tintura uut singlit siin: