RahakrattFoto: Erakogu
Blogid
11. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Rahakratt: kunagi tahtsin blogi kaudu Kadri Simsoniga tuttavaks saada

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele reigistreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi.

Nimi, vanus, amet: Töötan ja vaba aja pühendan oma blogis mölisemisele, targutamisele ja lärmamisele teemast, millest ma mitte midagi ei tea.

Bloginimi ja –aadress: Rahakrati finantsvabadussõda! www.rahakratt.wordpress.com

Lugejate arv päevas: Postitusega päeval 500-700 piirimail, tavalisel päeval 200-300. Pluss 1500 Facebooki jälitajat. Ja need ei saa kõik minu tuttavad olla, sest mul ei ole nii palju tuttavaid.

Kui kaua oled bloginud: Augustis saab Rahakratt kolmeseks. Seega luti olen ammu suust süljanud ja teen oma esimesi iseseisvaid samme.

Kandideerimise kategooria: Harivad blogid

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?
Ma olin kerges joobes sel õhtul, kui tuli plaan virtuaalset rahapäevikut pidama hakata. Nii et ma päriselt ka ei tea, kuidas Rahakrati nimi sündis. Aga Eestis ongi vist enamus lapsi viljastatud kerges vines ja sedasi sündis ka Rahakratt. Teisi nimesid mul polnudki. Oleksin võinud ka Õhtuleht nimeks panna, aga see on kuidagi eriti tobe nimi.

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?
Absull mitte. Kui ülimat julgust ei näita minu blogis Urmas Reinsalu soengust rääkimine, siis mina ei tea, mis julgus on. Kunagi tahtsin Kadri Simsoniga blogi kaudu tuttavaks saada ja vat seda ei ole ma küll julgenud, et talle otse helistaksin. Vahepeal oli üks "aken", kui ta peika mingi seatembu eest kinnimajas oli ja oleksin võinud Larseni pudeli ja õlise seitliga Kadrile ukse taha minna, aga mõtle, kui see oleks välja tulnud. Ilmselt oleksin Teedu käsilaste poolt juba ammu ära viilutatud ja mõne Soome väikelinna toidupoes seakonservi sees maha müüdud. Õeh, see ajab küll õudusest värisema, kurat. Seega Kadri olen ma nüüd rahule jätnud ja kõikidel muudel teemadel julgen sõna võtta.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?
Öösel. Olen vahel patustanud ja töö ajal päeval ka kirjutanud, aga siis on ikka Excel või mega keeruline veebileht ka taustal lahti, et kui boss minu tuppa oma tavaolekus ehk märatsedes sisse sajab, siis ei lendaks kohe s*** ventikasse. Mul on mu praegust päevatööd veel mõneks aastaks ikkagi vaja.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?
Ei ole. Ma ei viitsi teha videosid, kus iga kuu lõpp pean oma savist hoiupõrsa giljotineerima ja rahva ees sente üle lugema hakkama. Esiteks kuluks kõvasti hoiupõrsaid ja teiseks oleks ju kuulda ja näha ainult sentide kõlinat ja minu vaikset nohistamist. Kui keegi seda põnevaks või erutavaks peab, siis olen nõus teatud summa eest selliseid üks-ühele live veebikaamera privaatsessioone pakkuma hakkama. Aga vanu mehi ma vastu ei võtaks, sorry. Isegi mitte siis, kui neil mega palju plekki oleks. Jah, isegi mitte Jaan Tootsi.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?
Kui palju neid siis on?

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?
Ma olen pigem siuke jutumees. Pildid on ka muidugi olulised, et mu meeleolusid illustreerida, aga no tule vaata pilte mu blogis. Need on kohati nii õudsed, et kui ma ainult pilte postitaks, siis jääksin päris kärmelt ikka täiesti üksi oma blogisse.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?
Ma olen raha eest valmis kõike tegema. Aga taas välistan kahtlased avantüürid vanameestega... Ükskord püüdsin näiteks Leiburilt kasti Kirde saia välja pigistada, aga ei õnnestunud - on koonerdised, kuram. Seega oleks väga okei, kui mõni papist tiine suurkorporatsioon mult reklaamimaitselist kirjatükki tellima tuleks. Tagasihoidliku mõnekümne tonni eest võin paar soodsat rida teie toote kohta kirjutada küll.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?
Ma olen oma blogis ju ise korravalvur, kohtumõistja ja timukas. Seega võin iga kommentaari autori üles otsida ja minna vaatama - kui ta on minust pisem, siis võin molli anda. Kui suurem, siis las olla. Positiivsed kommentaarid on küll mõnusad, jah. Vahel ikka keegi viitsib ergutada ja kaasa hõisata, aga tuleb tunnistada, et enamus on siuksed salapiilurid. Loevad, aga kaasa ei räägi.

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?
No ei ole sellist asja olemas. Ma ei saa ainsa asjana oma pilti üles panna - see teeks teised mehed kadedaks, sest ma olen megailus ja teiseks ei soovi ma oma isikut avaldada. Seetõttu olen vahel mõelnud panna pildi mõnest oma eriti kaunist kehaosast, aga see on tõesti jäänud avaldamata. Keeruline on siduda pilte enda ihuliikmetest rahvast huvitavate rahateemadega.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.
Ükskord tõepoolest surusin paar vaaliumi endale sisse ja lugesin pimedas toas oma esimesi postitusi. Ma arvan, et neid ei kirjutanud tegelikult mina. Aga tunne oli umbes sama, kui läheks täna oma esimese voodipartneri juurde ja küsiks, et noh, olin äge ja võimas, eks? Ilmselgelt ei olnud: käis mingi kõva pimedas teki all puselemine ja mis asi või kuhu kehaõnarusse läks... see on senini väljaselgitamisel. Kas tahate, et räägin veel pikemalt sellest või on vastus juba käes?

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.