EmajõgiFoto: Aldo Luud
Eesti uudised
8. aprill 2018, 19:05

Tselluloositehase vastu ja Emajõe kaitseks tehakse inimkett (62)

Facebookis on loodud üritus "Emajõe kaitseks", mille eesmärk on üheskoos Tartu lähedale kavandatava tselluloositehase vastu protestimine.

19. mai keskpäevaks kavandatud üritus on korraldajate sõnul loodud selleks, et avaldada toetust Tartu linnavolikogu pöördumisele lõpetada tselluloositehase eriplaneering. Pühapäeva õhtu seisuga on end üritusel osalejaks märkinud umbes 331 inimest.

"Sümboolse Emajõe kaitseaktsiooniga rahvusülikooli sünnilinnas Tartus tahame Eesti ühiskonnale ja eeskätt valitsusele öelda, et toorpuidu väärindamiseks ja riigile tulu tootmiseks on kaasaegsemaid võtteid kui 1884. aastal patenteeritud kraft-tehnoloogia. Majandusliku kasu nimel ei saa ohvriks tuua praegugi mitte just parimas seisundis olevat Emajõge ja Peipsi järve ning 100 000 tartlase ja tartumaalase elu- ja töökeskkonda," räägivad korraldajad.

Ürituse lehel seisab, et toetust on võimalik avaldada mitte ainult Tartus, vaid kõikjal.

"Moodustage pere või sõpradega kett linnast väljas Emajõe kallastel või kus iganes Eesti või maailma veekogu ääres ning saatke meile oma ketist foto. Tehniline lahendus on teostamisel," kirjutatakse ning kutsutakse ühendust võtma aadressil [email protected]

Ürituse Facebooki lehele saab pilgu peale visata SIIN.