Video: Jörgen Norkroos
Inimesed
8. aprill 2018, 17:04

VIDEO | Ansambli Vajé kutid tantsisid koos väikeste fännidega "Macarenat"

„Teate, mis? Stefan oskab kõiki maailma keeli!” kiidab Vaje liige Hans Noormets bändikaaslast Stefan Airapetjani. „Mis keeles ta teile rääkida võiks?” küsib Hans Lastekirjanduse keskusesse popmuusika kohta õppima tulnud lastelt. Pakutakse jaapani, rootsi ja hispaania keelt, aga ka londoni ja natsi keelt. Stefan teeb mõned hääleharjutused hispaania ja prantsuse keeles, aga pakub siis hoopis: „Davai, laulame äkki midagi koos!”

Hans vajutab DJ-puldil õigeid nuppe, et mängima saada Vaje „Eesti laulul” kuuldud lugu „Laura”. Stefan võtab viisijupi üles ja laulab oma lugu võimekalt, aga ilma mikrofonita. Nii saavad ka lapsed kaasa laulda, kes „Laura” iga sõna teavad ja perfektses inglise keeles järgi laulavad.

„Okei, mis te nüüd teha tahate?” küsib Hans kui „Laura” on lauldud. „Mängime peitust!” pakub publikust üks poisiklutt õhinal. „Jaa!” nõustuvad teised lapsed. „Kuidas? Et teie peidate ja meie otsime?” naerab Hans. „Mina teen ka telefonis selliste asjadega muusikat nagu sina!” põikab teine poiss teemast korra kõrvale. „Mina alustasin ka nii,” julgustab Hans, et ka lapsest võib nii tulevikus muusik saada.

„Äkki teeme hoopis ühe tantsu?” pakub Stefan ja näitab lastele 90ndate laulust „Macarena” tuntud tantsuliigutused. Hans paneb mängima tempoka tantsumuusika ning lapsed hakkavad Stefani juhendamiselt tantsu vihtuma. „Ma armastan tantsimist, see on mu lemmikasi!” puistab tüdruk esireast Stefanile südant. „Aga minul tuleb varsti lauluvõistlus,” lisab omalt poolt hiljem teine plikatirts.