Video: Jörgen Norkroos
Inimesed
8. aprill 2018, 17:04

VIDEO | Genka pani lapsed pahandustest räppima: „Hea räppar loeb palju ja õpib koolis hästi!”

„Räpp on selline muusika, mille jaoks pole mitte midagi muud vaja peale ühe asja. Mis te arvate, mis see asi olla võiks?” küsib Genka lastekirjanduse keskusesse räppimist õppima kogunenud lastelt. „Keeleoskus!” pakub üks. „See tuleb kindlasti abiks,” nõustub Genka, aga ootab veidi teistsugust vastust.

„Tark peab olema!” ütleb ta lastele vastuse ette. „Kui sa teed räppi ja oled rumal, siis tuleb sellest üks jama kokku ja keegi ei viitsi sind kuulata,” loeb ta noortele räpihuvilistele sõnad peale. „Pead palju lugema ja koolis hästi õppima.”

Pärast lühikest ajalootundi teemal kuidas räpp Ameerikas sündis, pakub Genka lastele välja, et nüüd võiks ühiselt pead kokku panna ja ühe ägeda räpiloo kirjutada. „Aga räppima peab asjadest mida sa tead. Mõned räpivad asjadest millest nad midagi ei tea. Sellest ei tule midagi välja,” selgitab Genka. „Millest te kõike teate? Eks ikka pahanduste tegemisest!” teab räpparist isa vast oma laste pealt.

Kui Genka lastelt küsib, et mis on suurimad pahandused, millega nood viimasel ajal hakkama saanud, ei lähe kaua kui lapsed üksteise võidu räpi-isale ulakusi ridamisi üles tunnistama hakkavad. „Mina lõhkusin kapiukse ära!” tunnistab üks poiss. „Ma valasin vennale enne magamaminekut vett pähe,” poetab tütarlaps huulte vahelt. „Aga ma viskasin sõbrale vett pähe korteri aknast!” meenub järgmisele.

Lapsed loetlevad pahandusi üksteise võidu üles nii, et ei tee teist nägugi kuni üks laps järsku püsti ehmatub. „Ega sa seda meie vanematele ei reeda?” küsib ta äkitselt tekkinud hirmuga. „Ole mureta, ei reeda,” vastab Genka ettevaatlikuks muutunud lapsele. „Me nüüd ju samast gängist!” kinnitab räppar rusikaga rindu tagudes.