„Aken orkestrimaailma“ Foto: Harri Rospu
Teater
8. aprill 2018, 11:39

Estonias jõuab täna publiku ette uus lastelavastus "Aken orkestrimaailma"

Täna, 8. aprillil jõuab Rahvusooperis Estonia lavale uus lastelavastus „Aken orkestrimaailma“. Teatriseikluse lavastab Mart Mikk, dirigent on Kaspar Mänd, kaasa teevad orkester, solistid ja tantsijad.

Koos ETV-st tuttava Georg Udukübaraga, keda kehastab Anatoli Tafitšuk, uuritakse näiteks, kuidas kõlab tšembalo või orel ja kas kirjutusmasina ning liivapaberiga saab ka muusikat teha. Kontsertetenduses „Aken orkestrimaailma“ saavad noored koos Udukübaraga tutvuda erinevate pillide ja nende ajalooga. Estonia solistide ja orkestri esituses kõlab muusika Händelilt, Rossinilt, Mozartilt, Ellerilt, Pärdilt ja paljudelt teistelt tuntud heliloojatelt. 360⁰ kaamera vahendusel saab ka ise laval olla.

„Orkester on tantsu- ja lauluteatri lahutamatu ning väga oluline osa. Täpset protsenti ei oska keegi öelda, kuid võib arvata, et umbes pool kogu muusikateatri tervikmuljest tuleb orkestrilt,“ ütles dirigent Kaspar Mänd. „Usun siiralt, et "Aken orkestrimaailma" saab olema sõna otseses mõttes äratav kogemus paljude avastamata annete jaoks ning samal ajal hindamatu lisamaterjal üldhariduskoolide muusikaõpetajatele või lapsevanematele, kelle jaoks intelligentsete inimeste kasvatamise juurde käib harjumus regulaarselt teatrit külastada,“ lisas Mänd.

„Aken orkestrimaailma“ on järg projektile „Aken ooperi- ja balletimaailma“ ning on sellel hooajal kavas kolm korda.