Pop-up kohvik RabaPeetVideo: Tatjana Iljina; Jörgen Norkroos
Inimesed
7. aprill 2018, 10:34

TMW jätkub täie hooga!

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Helen Sildnaga põhjamaade parimat kohvi nautimas (29)

Kümne aasta juubelit tähistav muusika- ja linnakultuurifestivali Tallinn Music Week „Maitsed“ programm esitleb veerandsadat pealinna restorani ja kohvikut, toiduvalmistamise töötube ja koduõhtusööke mehhiklastega. TMW pop-up baari menüü eest vastutab sel aastal Renard Coffee Shop & Raba Peet, kus me koos TMW emanda Helen Sildnaga hilist hommikusööki nautisime. 
"Hommikusöök staariga"; Helen Sildna, Anu Saagim; Raba Peet Foto: Martin Ahven

Viimase nelja aasta jooksul TMW külaliste üheks lemmikpaigaks kujunenud festivali pop-up baar, mis on ka seekord avanud uksed Pärnu maanteel asuvas Disaini- ja arhitektuurigaleriis. Põhjamaade väikestest käsitööröstikodadest pärinevat kvaliteetkohvi pakub baaris Renard Coffee Shop ja maitseelamuste eest hoolitseb kulinaarne duo Raba Peet.

"Hommikusöök staariga"; Anu Saagim; Keit Lillemäe; pop-up kohvik Raba Peet Foto: Martin Ahven

Keit Lillemäe, üks kuni tänavu jaanuarini Telliskivi loomelinnaku naabruses tegutsenud pisikese, ent suure hingega kohvibaari Renard Coffee Shop asutajatest, on loonud festivali külastajatele igati mõnusa kohtumispaiga: „TMW on minu jaoks alati olnud väga inspireeriv festival. Seekord on ootused olnud aga iseäranis suured ja väljakutsuvad. Koos oma õe Kadi Maidrega ehk kulinaarse duona Raba Peet lubame, et mitte keegi ei pea kohvikus ka nälga jääma.“

Ja tõepoolest, ma pole juba ammu nautinud nii imelist kohvi ja sinna kõrvale koduseid salateid-pirukaid, kui Raba Peet pop-up kohvikus. Barista Teele jaoks on kohvi valmistamine justkui püha rituaal.

Vaata täpsemalt videost!

Pikemat intervjuud Helen Sildnaga loe SIIT!

"Hommikusöök staariga"; Anu ja Teele Foto: Martin Ahven