Liisa-Ly PakostaFoto: Martin Ahven
Inimesed
6. aprill 2018, 15:36

Liisa Pakosta: õuesõpe, mida minu lapsed nautida saavad, on suuresti olemas tänu Mikk Sarvele (6)

"Mikk Sarv oli inimene, kes täitis sind samaaegselt vaimustusega ja aukartusega. Õigem on öelda vist, et õhina ja austusega ümbritseva elava suhtes," lausub soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Liisa-Ly Pakosta.

"Tema elutöö oli tervemõistusliku inimeseks olemise tagasi toomine Eesti inimeste igapäevaellu. Õuesõpe, mida nüüd minu lapsed nautida saavad, on ju väga palju tänu Mikk Sarve lükkamisele olemas. Õuesõpe on pisarselge näide tervest mõistusest: kuidas lühikese aja jooksul saavutada laste õhinapõhine õppimine, värskes õhus liikumine ning teadmiste ja loovuse omandamine veel takkaperrä. Nagu on õppinud, ja väga hästi õppinud arvutu hulk põlvkondi enne meid!

Me oleks võinud peaaegu selle kaotada, mis meil tegelikult olemas on. Juhtusin esimest korda teda kuulma, see võis olla vast Pirgu arenduskeskuse aegu, kui ta regilaulust rääkis. Sain vastuseid küsimustele, mis olid mu sees olemas tänu Veljo Tormisele, aga mida ma polnud osanud veel küsida. Mikk Sarv rääkis lühidalt, aga väga täpselt – see oli juba aastakümneid tagasi eriline.

Sügav kaastunne kogu tema perele."