Evestus Tallinn Music Weekil Nordic Hotel Forumi sviidisFoto: Martin Ahven
Saund
6. aprill 2018, 15:55

GALERII | Sõurokkar Evestus andis hotellisviidis kontserdi: arvasime, et kohale tuleb kolm inimest

"Me üritame tulevikus kindlasti midagi sellist veel teha," sõnab Evestus, kes andis täna kell 13 Tallinn Music Weeki raames Nordic Hotel Forumi sviidis kontserdi. 

Hotellituppa oli kohale tulnud kümmekond inimest. Kuna tegu oli üsna väikse toaga, poleks sinna ilmselt rohkem rahvast mahtunudki. Evestus arvas bändikaaslastega, et kohale ilmub umbes kolm inimest.

Sviiti sisenedes tabas salapära: kardinad olid ette tõmmatud, laes olid väiksed lambikesed ja mustad õhupallid. Eemal voodi peal võis märgata "Mona Lisa" maali, kapiuste küljes rippusid musta värvi T-särgid. Külalistele pakuti viskit, õlut ja šampust.

Esitamisele tuli viis lugu, mis olid teadlikult rahulikumat laadi valitud. Evestus lubab aga, et õhtul Rockstarsis toimuval Beats From the Vaulti showcase'il armu ei anta. "Klubis tulevad kiiremad ja mõnusamad lood," räägib ta. 

Oma päevase esitusega jäi mees rahule. "Kontsert oli teistsugune, aga hästi veider selle koha pealt, et siin on väga palju inimesi, kes tulevad lihtsalt uudistama. Kui tavaliselt kontserti anda, siis publik teab, mida kuulama tuleb," räägib Evestus, et täna oli tal enne esinemist veidi närv sees, sest ümber oli rohkem hindavaid pilke.

TMW-l astub muusik sel aastal üles neljandat korda, esimest korda said ürituse külastajad Evestust näha 2009. aastal. "Mulle meeldib Tallinn Music Weekil käia kontserte andmata, siis saab rahulikult ringi liikuda ja showcase'e külastada," tunnistab ta. "Täna on terve päev kinni, kuna annan kaks kontserti. Aga esinemistel on ka oma võlud, sest meie muusika jõuab inimesteni, kes võib-olla muidu meid vaatama ei tuleks," räägib mees.

Millest on aga tingitud põhjus, et Evestus annab rohkem kontserte välismaal kui Eestis? "Siin on meil suhteliselt väike publik. Arvan, et ei ole mõtet üle mängida," põhjendab ta. "Kui teha tantsumuusikat, siis võib iga nädalavahetus mängida. Inimesed tulevad tantsima, ükskõik, kas esineb bänd või on laval DJ. Aga kui sa oled artist, siis iga nädalavahetus ei ole mõtet, tüdineb ise ära ja ei saa midagi uut pakkuda," leiab mees. "Eestis vaatame ikkagi, et meil oleks igal kontserdil publikule midagi uut anda. Näiteks teeme lugusid natukene ümber või lisame kavasse uusi laule, et kõigil oleks huvitav ja äge," sõnab muusik.

Eestis ja välismaal esinemisel Evestus suurt vahet ei näe. "Eestis on selles mõttes mõnusam, et siin on teatud osa inimesi, keda sa tunned ja kes on lava ees alati kohal. Sa tead, kellel on mõni lemmiklugu," lausub ta. "Välismaal on jälle see huvitav, et sa vaatad, mis reaktsioon publikul on, kuna nad näevad sind esimest korda," ütleb mees.

Tallinn Music Weekile soovib mees sünnipäeva puhul palju õnne ning et muusika jääks festivalil edaspidigi olulisele kohale. "Siin tuleb kogu aeg hästi palju teemasid juurde, tekib hirm, et äkki mingil hetkel jääb muusika tagaplaanile. Aga ma arvan, et nii kaua, kui ürituse nimi on Tallinn Music Week, läheb kõik hästi," sõnab ta.