Foto: Õhtuleht
Inimesed
14. aprill 2018, 14:11

VIDEO | Kalamaja baarituur koos Jaak Juske, Juku-Kalle Raidi ja Õhtulehega (14)

Laupäeval, 14. aprillil, kell 14.00 sai Kalamajas Kopli ja Vabriku tänava ristumiskohas kuulsa lokaali Kolm Lõvi ees alguse järjekordne baarituuri koos Jaak Juske ja Juku-Kalle Raidiga.

Taaskord on aeg nädalavahetusel varuda paar tundi aega, et hingata värsket õhku ja tutvuda Põhja-Tallinna ajalooga. Giidid on nagu eelmiselgi korral Jaak Juske ja Juku-Kalle Raid.

Sel korral külastame Kalamaja lokaale. Plaanis on käia läbi Kolm Lõvi, Sveta baar, Laine baar ja Tops.

Tuur algab 14. aprill kell 14.00 Kopli ja Vabriku tänava ristilt. Ei jõua õigel ajal kohal? Pole probleemi! Õhtuleht annab kõigile sotsiaalmeedias teada, kui kaugel parajasti baarituur on.

Vaata Facebooki üritust siit.

Väike meenutus eelmisest baarituurist.

Juku-Kalle meenutab aega, mil ta elas Kopli liinidel. Ta teab rääkida, et tol ajal kutsusid mitmed kohalikud Sepa baari hellitavalt Leegiheitjate klubiks või Sauna eesruumiks. Samuti meenub tal lugu, kuidas hirmutas ära kamba kõrtsi juures jõlkunud mehi. 

„Öösel istusin sõpradega ja tegime suitsu. Ja lähenes kamp venelasi, räusates ja väga sihikindlalt meie poole tulles. Siis ma sain aru, et nüüd on pekkis. Enam ära ei jookse ka. Enne, kui nad kohale jõudsid võtsin välja mobiili ja pangakaardi, asetasin need kivi peale. Kui nad kohale jõudsid, siis ütlesin: ma tean, miks te tulite. Palun väga, telefon ja pangakaart on siin. Kood on see, aga pange tähele. See töötab halvasti, mitu korda tuleb proovida,“ räägib Juku-Kalle. 

Ta jätkab: „ Ja telefoniga on nii, et rääkida saab, aga karjuma peab. Mikker on per**es. Aga olge kenad, siin need asjad on. Kood on olemas, kirjutage üles. Ja siis nad olid nii jahmunud, et läksid minema!“