Miss Raplamaa 2018Video: Alar Truu
Inimesed
7. aprill 2018, 19:51

ÕL VIDEO JA GALERII | Miss Raplamaaks valitud Anni Velks: jäin iseendaks ja olin julge (17)

„Ma arvan, et minu võlu oli enesekindlus. Ma jäin iseendaks ja olin julge,“ vaagib üleeile õhtul 24. Raplamaa missiks valitud 20aastane Anni Velks. Võit ei tulnud Annile, kes pärjati ka publikumissi tiitliga, aga lihtsalt. Talendivooruks õppis ta kolme kuuga selgeks trummimängu.

On kell seitse laupäeva õhtul. Rapla Sadolini spordihoonesse on kogunenud sadakond inimest saama osa Miss Raplamaa 2018 valimisest. Tallinnast tunniajase sõidu kaugusel asuva linna jaoks on taoline üritus tõeline suursündmus. Inimesed on ennast üles löönud, spordihoones valitseb pidulik meeleolu. Publikut on igas vanuses, leidub nii misside vanavanemaid kui ka nende pisikesi õdesid-vendi, koolikaaslastest rääkimata. Isegi üks koerakutsikas jookseb rahva seas ringi ja toob paljude näole naeratuse.

Misside avatants. Foto: Alar Truu

Õhtu jooksul tuleb lavale kümme missi, kes on viimased kolm kuud missikoolis käinud ning palju uut ja huvitavat õppinud. Näiteks said nad käia fotosessioonidel, õppida meikimist, maiustusi tegema ning isegi enesekaitset. Võistelda tuleb neidudel neljas voorus. Talendivoorule järgnevad Piret Kuresaare moevoor, kus tüdrukud kannavad moelooja kleite, ning Marc & Andre bikiinivoor ja pidulik voor Hanna Korsari pulmakleitides.

Tehnilised viperused õhtut ei riku

Avatantsu saavad võistlejad alustada kaks korda, sest tehnika veab neid alt ning muusika jääb äkitselt vait. Kogu saalis valitseb pinev õhkkond, siit-sealt on kuulda sosinaid ja naeruturtsakuid. Tundub, et misse laval selline segadus ei häiri, nende näod on naerul, ehk pisut muigvelgi. Täpselt siis, kui õhtujuht Tõnis Milling otsustab olukorra päästa ja rääkima hakata, käivitub taas ka muusika, justkui oleks see terve aja mehe võlusõnu oodanud.

Siis peavad tüdrukud ennast tõestama talendivoorus. Peale tantsunumbrite saab näha veel nii mõndagi põnevat näha. Näiteks füüsikakatseid, lastejoogat, mustkunsti, joonistamist, laulmist, näitlemist ja trummimängu. 

ESIMENE PRINTSESS: Alondra Saare talendivoorus joonistatud pilt läks hiljem oksjonile ja osteti ära 250 euroga. Raha annetati Vähiravifondile Kingitud Elu. Foto: Alar Truu

Kui esimese vooru ajal elab rahvas kaasa veel tagasihoidlikult, siis järgneva moevooru ajal palub Tõnis Milling publikul igal soovitud hetkel kõvasti aplodeerida. Paistab, et see töötab, sest laval kõndivad tüdrukud pälvivad järjest valjemaid aplause.

Enne bikiinivooru tuleb esitamisele eelmise aasta misside avatants. Õhtujuht lisab naljatades, et aasta on möödas, aga neidudel on tants ikka meeles. Seekord tehnika esinejaid ninapidi ei vea.

Bikiinivoorus näitavad missid suvist rannamoodi, mis tekitab kuuma liiva ja sooja merevee järele igatsuse küll. Tüdrukud saavad bikiinid endale jätta, nii et igasuvise probleemiga, kust leida endale kõige ilusamad ujumisriided, ei pea nad sel aastal pead vaevama.

LÕI ENESEKINDLUSEGA: Anni Velks pidas oma trumbiks enesekindlust – just seda lootis ta missikonkursil ka juurde ammutada. Foto: Alar Truu

Pidulikus voorus kannavad neiud pruutkleite, kuid peavad ühtlasi vastama õhtujuhi ning žürii küsimustele. Esimesel juhul on asi lihtne: missid saavad valida kas küsimuse paberilt või taskust. Taskust tõmbab Milling seltskonnamängu Äsk kaardi ning küsib sellel oleva küsimuse. Õhtujuhi meelehärmiks soovib enamik misse just taskuküsimust. Seejärel valib iga miss ümbriku, mille sees žüriiliikme nimi, kes küsimuse esitab. Küsimused varieeruvad ilurituaalidest maailmas valitsevate probleemideni.

Shanon täidab missi unistuse

Pärast viimast vooru suundub žürii otsust langetama, rahvast lõbustab sel ajal akustilise kavaga Shanon. Nagu pidulikus voorus selgus, on missikandidaat Anni Velksi suurim soov just seda bändi esinemas näha. Nii ei üllata see ilmselt kedagi, kui Anni ilmub pärast Shanoni etteastet nagu haldjas oma pulmakleidis kahe bändimehe vahele ning soovib nendega pilti teha.

Anni Velks koos Shanoni laulja Taavi Immatoga (paremal) ja kitarristi Janek Harikuga. Foto: Alar Truu

Autasustamise ajal saab üsna ruttu selgeks, et favoriit ongi Anni, sest mitme sponsori preemia läheb just temale. Mida rohkem auhindu neiule osaks saab, seda valjemaks paisub aplaus. Õhk on ootusärevusest paks, kõigi pilgud on lavale suunatud. Publiku seast võib kuulda hõikeid Anni nimega. Ja siis saab see tõeks – Anni Velks oń tõepoolest järjekorras juba 24. Miss Raplamaa. Esimeseks printsessiks kuulutatakse Alondra Saar ja teiseks printsessiks Katrin Sillavere.

Anni, silmad pisaratest helkimas, kinnitab, et on võidu üle väga õnnelik. „Ma otseselt ei arvanud, et ma võidan, aga lootus ikka oli,“ tunnistab sisekujundajaharidusega neiu. „Ma arvan, et minu võlu oli enesekindlus. Ma jäin iseendaks ja olin julge,“ arutleb ta selle üle, mis võis olla tema trump. Missitiitel, nagu ka Rapla esindamine järgmise aasta jooksul, tähendab Anni jaoks väga palju.

PISARAD TULID SILMA: „Ma otseselt ei arvanud, et ma võidan, aga lootus ikka oli,“ ütles Anni vahetult pärast missikrooni pähesaamist. Foto: Alar Truu

Rivaalide kohta jagub tal vaid häid sõnu: „Muidugi oli konkurentsi tunda, aga mitte kunagi ebameeldivat. Me saime kõik väga hästi läbi ja oleme kõik suured sõbrannad.“

Kuigi neiu nautis kõiki võistlusvoore, tõstab ta teiste seas esile talendivooru, kus ta kombineeris trummisõud ja tantsu. „Talendivooruks õppisin kolme kuuga ära trummimängimise,“ räägib neiu, kes oli juba väiksest saati mõelnud, et tahaks trumme õppida. Nüüd tundus, et selleks on täpselt õige aeg. Ja nagu laupäeva õhtul selgus, tasus see otsus ennast ära.

TALENDIVOOR: Anni valmistus kolm kuud, selleks et Miss Raplamaa finaalis trummisõuga maha saada. Foto: Alar Truu