Tele

„Siberi võmmi“ stsenarist Gerda Kordemets: õudne mõeldagi, et olen kavandanud üle 100 mõrva! (21)

LISA KOMMENTAAR

diagnoos8. aprill 2018, 09:56
Mul naine vahib TV - st ainult krimkasid , loomulikult mitte kodumaist ... . Lähen välja jalutama , et mitte oksendada , äkki peaks ühe kolaka andma lööb ajud paika . Daun magab lõunani ja siis krimkad . Sa põssa - kirjanik käi väljas ka vahest .
Küsimus7. aprill 2018, 20:32
100 mõrva kavandatud, mida see on teinud (teeb veel) stsenaristi psüühikaga? On ikka kõik korras?
Mulle on need "mõrvalood"7. aprill 2018, 19:59
ammu naljakaks muutunud, vahel lausa piinlik vaadata. Need laibajahil tegelased on lihtsalt haledad kujud. Poirot on vähemalt omamoodi isiksusena näidatud.Aga ega sealgi on nats imelik,et mõrvad toimuvad tal kõik käeulatuses.
Tiit7. aprill 2018, 18:08
Olen neis seriaale vaadanud. Selliseid morvasid voib kavandada koolilaps.
Vaadatavaks tegid selle seriaali näitlejad.
Voikka7. aprill 2018, 17:02
Teil on lihtsalt hea advugaadihärra
oeh oeh7. aprill 2018, 14:13
Küll on nüüd hädaldamist - koledust ja õudust ja mis kõik veel on krimkades... No "Siberi võmm", "Viimane võmm", "Kättemaksukontor" jt taolised on ikkagi reaalsusest üsna kaugel ja meelelahutus, mõni neist isegi pigem huumor kui tõsine krimi, kus midagi jubedat ei näidatagi. Lihtsalt leitakse laibake ja asi ants. No hea küll, mõnes on näha olnud ka mingeid ohverdusstseene, aga Hollywoodi krimi- ja põnevusfilmide kõrval, mida eestlased lausa koos lastega vaatavad, on see kõik vaid õrn tuuleõhk. Mina ei saa kuidagi mõista hoopis neid, kes hädaldavad, et eesti seriaalides näidatakse jubedusi, aga ise samal ajal neelavad ahnelt "Politseikroonikat" ja "Kriminaalset Venemaad", kus näeb ehtsaid laipu, läbipekstud inimesi ja ohtralt joodikuid ja perverte. Tean päris palju selliseid televaatajaid, nende seas ontlikke pensionäre, tublisid emmesid ja muud rahvast, kelle jaoks väike väljamõeldud seriaalike on vuih kui kole, aga ise janunevad ekraanil ehtsat verd näha ja vaatavad tõestisündinud jubedusi. Vot see on tase.
ainult7. aprill 2018, 13:26
mõrv on juhtum millest tasub filme teha ja raamatuid kirjutada, muu kuritegu pole üldse kõneväärt? Sellega antakse inimestele signaal, et tapmine on ju nii tavaline,ärge üldse pabistage.
mall7. aprill 2018, 12:49
Gerda, ei sest pole miskit! Asja iva on ju see, kuidas uurijad oma tööd teevad. Laip ise on tagaplaanil. Soovin Prikile ja Korolile pikka iga!
naine7. aprill 2018, 12:22
Olen mõelnud sellele, et miks peab telekast sellist õudust näitama? Kas maailmas jubedust vähe on, et seda peab veel ka kunstlikult juurde tootma. Tehke filme, mis on filmid aga mitte selliseid, et kui kogemata satud puldiga klõpsides õõvastavatele stseenidele oled sunnitud kibekiirelt kanalit vahetama ja telekast tulenevast halvast energiast tuba tuulutama. Kättemaksukontor on haige inimese fantaasia kuubis! Kui lapsed seda juhtuvad nägema, siis ärge küsige, kuidas noored nii julmaks on saanud. Kurjuse tootmine sünnitab kurjust. Oleks minu teha, keelaksin ma sellised jamad ära! Eks need jubedad filmid ongi haigetele inimestele. Haiged neid toodavad ja haiged ka vaatavad.
mees7. aprill 2018, 12:28
Miks lubatakse seda pa... tv.näidata?Kättemaksukontor , Siberi võmm jubedad . Kas inimesed on aru kaotanud? Ei vaata ühtegi Eesti sarja peale Õnne. Nüüd läheb see ka käest ära.
anna minna7. aprill 2018, 15:36
Muidugi, muidugi, ikka kõik on halb ja veel hullem! Väljamaa filmides seda kuhjaga rohkem ja kui neid ka telekas ei näidata, saavad noored selle kõik internetist kätte. Seega see ahastamine siin ei päde. Ja muidugi, kui on mõni rahulik seriaal, siis vingutakse, et midagi ei toimu. Maa külmand, kärss kärnas... Kuidas te ise oma vingumisest ära ei väsi?
Kallis Gerda7. aprill 2018, 10:22
naisuke7. aprill 2018, 09:36
Siis ei kavandaks, kui õudne oleks!
Noojaah7. aprill 2018, 09:24
Siis tuleb valmis olla, et antakse kohtu alla nagu Kender.
imelik7. aprill 2018, 09:08
jah, et keegi on ju kõik need tapafilmid ja mõrvastsenaariumid välja mõelnud. A. Christie jpt on lausa aegumatud klassikud. Ei väsi inimkond krimkadest ja väljamõeldud kuritöödest. Ehk loodame, et niiviisi saab endas pesitsevat agressiivsust välja elada ja reaalsete tegudeni ei jõua.
Irf7. aprill 2018, 10:12
Krimiklassikud ei teegle agressivuse vaid peene kurjusega, mida tavaelus enamasti ette ei tule - tavamõrvadest ei saa huvitavaid krimijutte - tapmine joomingu käigus, tapmine röövimise eesmärgil jne. on väga primitiivsed ja tegelasedki on sellised lihtsakoelised. Klassikalline kriminull tegeles ettekavatsetud värkide, motiivide ja varjamiste ning syydi või syytukslavastuste ning igasuguste alibitega ning intelligentse jälitustööga ning tegelased olid ikka jõukam kesklass või siis lausa härrad. Christie oli ses mõttes klassik Stylesi mõisa esimesest juhtumist peale, kus mõrvariks osutus...teadagi kes ja mõrvaloo lahendas Hercule Poirot.
siberi võmmi pole näinud7. aprill 2018, 09:00
aga viimane võmm,mis praegu k 12's jookseb,on küll täiesti vaadatav.Teadsin,et selline seriaal on olemas aga enne polnud kuidagi otsa komistanud ja nüüd võimalusel vaatan.
Vaataja7. aprill 2018, 09:25
Varem vaatasin, aga siis muutus kuidagi lapsikuks ja loobusin vaatamast
to siberi võmmi pole näinud7. aprill 2018, 15:27
Viimasel võmmil oli parem stsenaarium. Siberi oma on väga segane ja "sügavmõtteline".
Kurjategijad erastasid vabaduse mitmel viisil :7. aprill 2018, 08:54
Rahaloome,korruptiivsete seaduste,joogivee erastamisega,naftamaardlate erastamisega jpms.-sestap pole imestada miks politsei on hambutu. Vene miilits pani kurjategijaid vangi istuma aga praegu nad istuvad riigikogus.
Sammukese vabaduse poole viib paaki vee valamine7. aprill 2018, 08:56
Bensiini ja diisli asemel vee kasutamine mootoris.