Nõid Alisa saates "Puuduta mind!"Foto: Stanislav Moshkov
Puuduta mind
5. aprill 2018, 18:10

VIDEO | „Puuduta mind!“ 20. saade: must nõid Alisa õpetab sind elama (30)

Igal neljapäeval kell 18 kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind!“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi seekordseks külaliseks oli alati kirgi küttev nõid Alisa - "Selgeltnägijate tuleproovi" võitja. 

Menusaate "Eesti selgeltnägijate tuleproov" viimase hooaja võitnud must nõid Alisa Verestsagina (27) võitis ülekaalukalt televaatajate südamed ja väidetavalt ka saate montaažirežissööri Asko Kase südame. Täna räägimegi saates Alisaga armastusest, surmast, seksist ja heast veinist. 

Nõid Alisa saates "Puuduta mind!" Foto: Stanislav Moshkov

Vaata saadet „Puuduta mind!“ Õhtulehe Facebookis ja veebis!

Nõid Alisa rääkis Naistelehele antud intervjuus, et tema ukse taga lookleb abivajajate järjekord, kuid samas võitleb ta ise depressiooni ja söömishäirega.

Näiteks tunnistab buliimia all kannatav Alisa, et võib üheaegselt oksendada ja süüa. "See ei tähenda, et iga päev nii palju söön. Mul on hood. Vahel ropsin välja, vahel mitte, järgmine päev ei söö üldse. Kui ma paksuks ei läheks, sööksin kõike, mida näen,» kirjeldab selgeltnägija elu piinava haigusega.

"See on psühholoogiline haigus, sõltuvus: püüad suitsust lahti saada, asendad selle alkoholi või toiduga, hakkad näljutama, asendub toit alkoholi või suitsuga. Kui keeldud neist kõigist, kisub hasartmänge mängima. Samasse kategooriasse kuulub seksisõltuvus. Inimesel peab olema, millest mõnu tunda. Kõige jubedam, et kui lõpuks otsustad, et ei vaja neist midagi, leiad Jeesuse. Siit algab religioosne oopium: krišnaiidid, Jehoova tunnistajad. Kõik see on üks suur sõltuvus," räägib Alisa. Pahede võrgust pole tema sõnul võimalik välja rabeleda. 

Alisa on võitnud saate "Eesti selgeltnägijate tuleproov" montaažirežissööri Asko Kase südam

 

Alisa tunnistab, et pole kunagi õnnelik olnud

"Ma pole kunagi olnud depressioonita, minu jaoks on normaalne elada kogu aeg sõjaväljal," tunnistab Alisa. Tuleproovisaate pingelise võtteperioodi ajal läks tal stress nii tugevaks, et tegi katse endalt elu võtta. Halvale ajale töös ja eraelus lisandus avaliku tähelepanu pinge. Ka praegu pole Alisa meeleolu teab mis päikeseline. Ta elab pideva depressiooni foonis. "Mul ei ole ka millegagi võrrelda, ma pole kunagi olnud depressioonita, minu jaoks on normaalne elada kogu aeg sõjaväljal. Olen harjunud. See ei ole enam masendav ega kao kunagi, see on isiksusehäire, minu omadus juba lapsepõlvest," selgitab selgeltnägija. Ta ütleb, et ärkab mõtetega surmast ja läheb magama mõtetega surmast. "See on ainus, mis mind huvitab. Millest siis veel mõelda? Kardan surma. Mõtlen valust, piinadest, surmast, inimese loomusest ..."

 

Selgeltnägijate tuleproov 2017 finaal.; nõid Alisa Foto: Alar Truu

Alisa on plaaninud tegeleda rohkem maalimisega

Mais plaanib nõid taas maalima hakata ja pühendada sellele kuu aega või rohkemgi. "Olen väsinud. Kui maalimisele aega ei pühenda, siis ei tea, kas üldse saangi plaanitava näituse üles,» räägib ta vajadusest loominguga tegeleda. Alisa on palju maale maha müünud ja ära kinkinud, seega peab näituse jaoks uusi tegema. Tavaliselt maalib ta nii, nagu inspiratsioon dikteerib. 

Selgeltnägijate tuleproov 2017 finaal; Alisa, Anete, Helve, Washtara Foto: Alar Truu

Alisa ütleb, et on kohanud saate järel veel enam kahepalgelisust kui varem

"Ühest küljest on see vastik. Inimesed, kes varem suhtusid üleolevalt, on järsku nii sõbralikud. Aga oleks suur lollus midagi muud oodata. Kui suhtuksin sellesse tõsiselt, siis vist vihkaksin neid, aga saan aru, et see on inimloomus ja lihtsalt mina olen teistsugune," seletab naine. Ka pahatahtlikesse kommenteerijatesse selgeltnägija tõsiselt ei suhtu. 

Alisa on võitnud saate "Eesti selgeltnägijate tuleproov" montaažirežissööri Asko Kase südame Foto: Viktor Burkivski

Alisa on endiselt veendunud, et tahab elada nõiaelu ega soovi oma ellu ei perekonda ega lapsi

"Lapsi ma ei taha, aga ega ma pole ka kunagi erakuna elanud. Alati on sõpru, tutvusi, meestega olen alati suhelnud. Minuga on aga üsna keeruline suhelda, ma ei ole lihtne inimene. Kui keegi tahab minu maailma tulla, peab ta järgima neid reegleid, mille järgi mina elan," selgitab Alisa.

Suhteprobleemidega pöördutakse Alisa sõnul tema poole üsna tihti. Nõia nõuanne on lihtne: "Tuleb elada oma elu ja mitte liigselt klammerduda. Sellest tekivadki probleemid. Samuti sellest, kui inimene tahab oma probleeme teiste arvelt lahendada – näiteks arvab, et keegi vabastab ta materiaalsetest muredest või kompleksidest."

Ka suhete kestmise kohta pole tema sõnul head valemit. "Inimesed ikka kohtuvad ja lähevad lahku. Võite armastada teineteist 15 aastat ja ühel reedel saad aru, et enam ei armasta – kõik. See on normaalne," õpetab nõiatar elu võtma nii, nagu see on.

Nõid Alisa saates "Puuduta mind!" Foto: Stanislav Moshkov