Trad.Attack!Foto: Renee Altrov
Saund
5. aprill 2018, 11:34

Täna õhtul Tallinn Music Weekil esinev Trad.Attack!: oleme rõõmsad, et jälle siia esinema pääsesime

„Festival on igas mõttes kasvanud: on rohkem valdkondi, rahvusvahelisi artiste ja professionaalseid eesti artistide esitusi,” sõnab Tallinn Music Weeki kohta ansambli Trad.Attack! liige Jalmar Vabarna.

Esimest korda astus bänd TMW-l üles 2014. aastal ja see on siiani Vabarna meelest nende kõige meeldejäävam kontsert sel üritusel. „Meil oli siis täpselt 5 lugu ja tohutu haip. Tegime ära ja tundub, et toimib,” sõnab Jalmar.

Trad.Attack! tuleb alati Tallinn Music Weekile hea tundega esinema. „Oleme rõõmsad, et meie agent on kohal ja et me jätkuvalt siia esinema pääsesime. Meie jaoks on see esitlusfestival, kus põhifookus on ikka muusikaettevõtlusel ning püüame teha enda poolt kõik, et siin esinemine meie rahvusvahelisele karjäärile kaasa aitaks. Millal veel kui mitte siis, kui kõik olulised muusikamaailma tegelased koju kätte tuuakse,” räägib ta.

„Eelmisel aastal viisime mitu toredat välisdelegaati pärast Music Weeki Viru rappa. Kuna me oleme päris paljudel esitlusfestivalidel üle maailma mänginud, siis on alati tore kohata samu inimesi ka oma kodumaal. Võib öelda, et see ongi üks suur mälestuste-juhtumiste-kohtumiste festival,” lausub Vabarna.

Kui TMW kõrvale jätta, osaleb bänd alati hea meelega WOMEX-il (World Music Expo, rahvusvaheline muusika- ja konverentsifestival, mis toimub iga aasta Euroopa eri linnades – T.J.). „See on alati tore, kuna tegu on kõige suurema festivaliga, kuhu tulevad kõik meie valdkonna inimesed kohale. Aga viimane lahe showcase oli Sloveenias toimunud MENT’il. Eurosonic muidugi ka,” meenutab Jalmar meeldejäävamaid üritusi.

Kuna Trad.Attack! lõpetas just hiljuti oma Eesti tuuri, siis kas ei teki tunnet, et Music Weeki lava neile juba liiga väikseks jääb? „Vastupidi. TMW-l on kohal terve maailm ehk kõik võtmeisikud, kes võivad tagada edu rahvusvahelisel areenil. See, kui sa kodumaal kuulus oled ja suured saalid rahvast täis tood, ei tähenda välismaal suurt midagi,” sõnab muusik.

Täna õhtul astub bänd lavale värskete tunnetega. „Esitlusfestivalidel tuleb alati endast vähem arvata ja panustada maksimumiga. Nii me ka teeme,” lubab Vabarna.