Rainer Ild Foto: Peeter Tomson
Saund
5. aprill 2018, 11:02

VIDEO | Rainer Ild avaldas külmavärinaid tekitava muusikavideo (1)

Alternatiivse elektroonilise muusika duo Rainer Ild andis täna välja uue singli „Feeble Mind“ koos külmavärinaid tekitava muusikavideoga. Heast energiast pakatav singel tuleb esitamisele juba reedel ja laupäeval Tallinn Music Weeki lavadel.

Noortebändist tuule tiibadesse saanud Rainer Ildi uus singel „Feeble Mind“ on seniste lugudega võrreldes kõlalt rokilikum ja sisult tõsine ning puudutav. Poistel oli kindel visioon, et see lugu tuleb koos videoga välja anda. „Plaan oli lihtne: teha muusikavideo nädala ajaga ja ilma rahata. Oli vaid küsimus, kuidas. Nalja me seekord väga ei tahtnud teha, sest laul on Raineri jaoks väga isiklik ja armas. Helistasime läbi päris palju inimesi, kes ütlesid meile ära, sest nädal on video tegemiseks lihtsalt liiga lühike aeg. Õnneks on meil lähedal aga julgeid persoone ja režissöör Anna-Maria Jams tegi meiega koos juba teise video. Operaator Martin Lauri andis videole põnevate kaameranurkadega õige tunnetuse,“ räägib bändi trummar Sven Seinpere.

Solisti Raineri peas, kes on nii pala kui video üheks autoriks, tiirleb Dylan Morani öeldu: „Mehed on palju romantilisemad kui naised, sest avastame mehi tihedamini ütlemas lauseid nagu „Ma kohtasin ühte naist, ta on minu jaoks kõik“, „Ma ei ole temata midagi“, „Ma ei saa ilma temata“ ning „Ma vajan teda“. Samas tegelikult räägivad niimoodi ka naised kingadest! Videos lõime maailma, kus üks noormees on valudes. Ta on vedanud kokku vanni, kitarri, projektori, alkoholi ja rösteri ning üritab aru saada, mida ta tegema peaks, sest armastust enam ei ole – see on läinud.“

Video filmiti ruumis, kus oli 3 kraadi sooja ning Raineri ainsaks leevenduseks tunde kestnud võtete jooksul oli keedukannuga soojendatav vesi. „Olen äärmiselt rahul, et ma ei pidanud seekord rambivalgust tundma, vaid sain kaamera taga produtsendina kätt proovida ja Raineri kannatusi nautida. Mina läksin tol õhtul väga suure naeratusega magama. Rainer aga külmas vannis istumisest lõdisedes,“ lisab Sven.

Rainer Ildi näeb Tallinn Music Weeki raames laval reedel, 6. aprillil kell 00.20 Raadio 2 showcase'il Von Krahlis ja laupäeval, 7. aprillil kell 12 Stella Soomlais stuudio linnalaval. Humoorikas punt kasutab laval erinevaid vokaalefekte ning žongleerib mitmete instrumentide vahel.