Janika SillamaaFoto: TAIRO LUTTER
Inimesed
5. aprill 2018, 10:23

Janika Sillamaa meenutab teravat hetke: Jaak Joala viskas mind tüli käigus kahvliga (13)

25 aastat tagasi kogunesid seitsme endise sotsialismimaa muusikud Sloveenia pealinna Ljubljanasse, et selgitada välja kolm Ida-Euroopa riiki, kes saavad õiguse osaleda Euroopa suurimal muusikaüritusel, Eurovisioni lauluvõistlusel. Kuigi Eesti esimeseks eurolooks oli Valkoneni ja Ott Arderi "Muretut meelt ja südametuld", kaaluti viimase hetkeni saata Eurovisioonile Valkoneni ja Leelo Tungla laul "Lootus", vahendab Menu. 

Esimeseks eurolauljaks sai Janika Sillamaa, 17-aastane G. Otsa Muusikakooli tudeng, kellele Jaak Joala ja Jüri Makarovi pakkumine tuli suure üllatusena. Kuigi viimase hetkeni oli laual kaks lugu, läks Eestit esindama Janika enda lemmik "Muretut meelt ja südametuld". See oli aga vastukarva Jaak Joalale. Viimane arvas, et Sillamaa oli meelega seda lugu esitanud teistest paremini. Janika meenutas Vikerraadio saates "Stuudios on Sten Teppan" teravat hetke Joalaga: 

"Ausõna ma ei laulnud seda meelega teistest paremini. Võib-olla ma olen lihtsalt niivõrd emotsionaalne inimene, et see kukkus nii välja. Jaak Joala viskas mind ühe korra isegi kahvliga, sest ta arvas, et ma sonkisin kuidagi või meelega tegin, et ei tuleks see "Lootus"," rääkis Sillamaa.

Meenutame neid laule siin: 

 
 

Refereeritud teksti täispikka artiklit loe siit.