Sauli Niinistö koos abikaasa Jenni ja pisipojaga 5. veebruaril Helsingi naistekliinikust koju suundumas. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
4. aprill 2018, 16:01

Soome president paljastas, kus tema pisipoja nimi teatavaks tehakse (3)

Põhjanaabrid ootavad pikisilmi, millal küll president Sauli Niinistö oma beebi nime avalikustab.

Abikaasa Jenni Haukio (40) kinkis Sauli Niinistöle (69) nende esimese ühise lapse 2. veebruaril – päev pärast seda, kui Niinistö oli presidendina teist korda ametisse vannutatud.

Esileedi tõi oma esikpoja  ilmale Soome suurimas sünnitushaiglas Helsingi naistekliinikus.  Soome esipaar oli oktoobri algul rasedusest teada andes tunnistanud, et lapseootele jäämine võttis aega ning nad on pidanud üle elama südamevalu. 

„Oleme palju aastaid last oodanud ja lootnud. Nende aastate jooksul oleme seisnud silmitsi mitmete nurjumistega. Seetõttu on raseduse algus olnud õnnelik, kuid tundlik aeg, kuid nüüd saame seda uudist teatada," vahendas toona ajakiri Me Naiset.

Täna astus Niinistö Tamperes ajakirjanike ette. Mõistagi uudishimutsesid meedia esindajad maimukese nime teemal.

"Õige pea paneme nime ning seda saab siis kombekohaselt kuulda kirikus," ütles Soome president Iltalehti teatel. 

Võimalikke nimevariante oma eraelu rangelt kaitsev Niinistö ei maininud. Iltalehti lisab siiski, et samal päeval kõneldes tõstis president esile üht nime  –oma emaisa nime Jalmari. Kuid seda siiski seoses 1918. aasta poliitiliste sündmustega.