Eesti muusikaettevõtluse auhinnad gala, Kaarel VahtramäeFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
4. aprill 2018, 12:53

Aasta albumikujunduse laureaat Kaarel Vahtramäe: auhind tuli suure üllatusena!

"Enne ei hakka ma albumit kujundama, kui ei ole kuulanud plaadis sisalduvat muusikat," räägib shoegaze-bändi Pia Frausi albumi "Field Ceremony" kujundaja Kaarel Vahtramäe.

"Kujundus sündis suuresti tihedas koostöös bändi liikmetega," räägib disainer. Rein Fuks (Pia Frausi liige - toim) tuli ükspäev lauale ideega, et tal on foto, mida võiks kasutada "Field Ceremony" esimese singli kujundamisel. "Võtsin pildi ja tegin selle n-ö sobivaks kujundusega. Arvestasin ka sellega, et hiljem oleks võimalik seda kasutada ka järgnevatel, remiks-plaatidel."

"Arvestades seda, kui kõrge on Eesti disaini tase ning kui palju tuleb viimasel ajal ilusaid albumikujundusi, tuli auhind suure üllatusena," tunnistab Vahtramäe, kes igapäevaselt toimetab disainiagentuuris Velvet. "Olen päris palju teinud muusikutega koostööd, kuid selline tunnustus on esmakordne."

Viimane eredam töö muusikuga oli Vahtramäel 2016. aastal Siiri Sisaski albumi "Kuristi kohal" kujundamisel. Albumi visuaal püüdis tähelepanu küll disainiauhindadel kuid jäi märkamata muusikaettevõtlusauhindade jagamisel "Alati sõltub kõik žüriist. See, kuidas neid see kõnetab." Seepärast on Kaareli jaoks muusikaettevõtluse plaadikujunduse esikolmik alati suur üllatus: "Ajalugu on näidanud, et kunagi ei ole selge, kelle töö edasi pääseb."

Eesti fonogrammitootjate ühingu korraldatud auhinnagalal tunnustati eile, 3. aprillil parimaid Eesti muusikavaldkonnas tegutsevaid ja selle arengule kaasa aitavaid isikuid nende eelmise kalendriaasta tööde ja saavutuste eest.