Olympic kasiinoFoto: Stanislav Moshkov
Eesti uudised
4. aprill 2018, 10:38

Olympicu ülevõtmine läks käima

Märtsis tuli teatavaks, et Olympic kasiino vahetab omanikku. Novalpina Capital alustab kolmapäeval vabatahtlikku ülevõtmispakkumist, et omandada Olympic Entertainment Group AS-i aktsiad. 

"See oli mulle tõesti raske otsus, aga ma usun, et see otsus Olympicu jaoks on õige," ütles Olympic EG suuraktsionär Armin Karu möödunud kuul.

Odyssey Europe AS avaldas täna oma vabatahtliku ülevõtmispakkumise prospekti Olympic Entertainment Group AS-i aktsiate, mis ei kuulu ülevõtjale, omandamiseks. Sellele eelnes prospekti kooskõlastamine Eesti finantsinspektsiooni poolt 2. aprillil 2018.

Vastavalt 19. märtsil 2018 avalikustatud teatele ja pakkumise prospektis toodud tingimustele pakub ülevõtja OEG aktsionäridele iga OEG aktsia eest 1,90 eurot, mis tasutakse rahas. OEG kaks asutajat ja suuraktsionäri Armin Karu ja Jaan Korpusov on sõlminud ülevõtjaga siduvad lepingud, millega nad on võtnud endale tagasivõtmatu kohustuse võõrandada vabatahtliku ülevõtmispakkumise käigus ja eeldusel, et pakkumises märgitud pakkumise kehtivuse tingimused täituvad, kõik neile kuuluvad OEG aktsiad, mis moodustavad kokku umbes 64 protsenti kõigist OEG emiteeritud aktsiatest. Täiendavalt on ülevõtja turult omandanud umbes 4 protsenti OEG ülejäänud aktsiatest, mis tähendab, et ülevõtja osalus on pärast ülevõtmispakkumise lõpuleviimist OEG-s vähemalt ca 68 protsenti kõigist OEG emiteeritud aktsiatest.

Peale pakkumise lõpuleviimist kavatseb ülevõtja lõpetada OEG aktsiate noteerimise Nasdaq Tallinn börsil eeldusel, et OEG aktsionäride üldkoosolek võtab selle kohta vastu lihthäälteenamusega vastava otsuse. Seejärel kavatseb ülevõtja ühendada ülevõtja ja OEG eeldusel, et OEG aktsionäride üldkoosolek võtab vähemalt 2/3 suuruse häälteenamusega vastu vastavasisulise otsuse. Peale pakkumise lõpuleviimist kuulub ülevõtjale vajalik häälteenamus nende otsuste vastuvõtmiseks OEG aktsionäride üldkoosolekul.

Pakkumise periood algab 4. aprillil 2018 ja lõpeb 2. mail 2018 kell 17.00 Eesti aja järgi. Selle perioodi jooksul saavad OEG aktsionärid võtta Pakkumise vastu ja võõrandada oma aktsiad Pakkumises toodud tingimustel. Pakkumise arveldusagent on LHV.