Rainer Foto: "Kuuuurija" / TV3
Tele
2. aprill 2018, 20:43

Kannatajana "Kuuuurijasse" pöördunud Rainer paljastas tõelise pale ja hakkas Katrin Lusti ähvardama (78)

Vaid 30aastane Rainer elas üle ränga insuldi, kuid ei vandunud alla ning tõusis taastusravi abil uuesti elule. Kui aga mees suundus tööle ühte kangakauplusesse, tabasid teda enda sõnul ootamatud süüdistused ja tagasilöögid. "Kuuuurija" lugu lõppes aga ootamatu pöördega.

Rainerile pakuti tuntud kangapoes müüja kohta, vahendas "Kuuuurija". Mees rääkis tööintervjuul ka oma silmaga nähtavast puudest ning sellest, kuidas see võib tema tööd mõjutada. Sellegipoolest olid töökaaslased esimesel tööpäeval ehmunud. Raineri sõnul solvati teda juba esimesel päeval ja öeldi, et ta niikuinii ei saa hakkama.

Rainer lasti juba viiendal päeval töölt lahti. Turvamees kutsus ta hommikul riietusruumi ja süüdistas teda raha varastamises.

"Ta ütles, et ühe korra kadus 20 eurot ja teine kord viis eurot," oli Rainer süüdistustest täiesti šokeeritud. Rainer tõestas, et tal on kontol piisavalt raha ja tal ei ole vaja midagi varastada.

Rainer otsustas juhataja juurde ise asju klaarima minna. "Ta ütles, et ma ei tööta seal enam ja ma võin ära minna," ütles Rainer. Rainer võttiski oma asjad ja läks minema.

Rainer kaebas töölepingu ülesütlemise töövaidluskomisjoni ja otsis üles ka "Kuuuurija", et näidata avalikult, et tal ei ole midagi karta.

13. märtsil arutas töövaidluskomison Raineri ja kangapoe vaidlust ning leidis, et töölepingu ülesütlemine oli õiguspärane. Kangapoe väitel oli Rainer kergesti ärrituv, ostjatega ebaviisakas ja ta ei lubanud vanematel kolleegidel end õpetada ning ei saanud oma tööülesannetega hakkama.

"Kuuuurija" läks kangapoodi ja vestles juhatajaga. Selgus, et Rainer olevat ähvardanud turvameest ja käitunud müügisaalis ebaviisakalt. Juhataja uskus, et Rainer tõesti varastas raha.

"Kuuuurija" uuris seepeale Raineri tausta ja selgus, et Rainer on süüdi mõistetud mitmes kuriteos: ta on poest varastanud Metaxat, inimesi peksnud ja süüdi mõistetud narkokuriteos. Saate lõpus tuli välja ka Raineri tõeline iseloom, kui ta ärritus ning poe juhatajat valimatute sõnadega sõimama kukkus.

Rainer, kes tuli saatesse kui kannataja, hakkas paar päeva enne saate eetrisseminekut Katrin Lusti ähvardama. "Kui saates peaks mainitama minu minevikku, ei lähe "Kuuuurijal" hästi," lubas Rainer.

"Mida mina sellest loost õppisin? Kindlasti seda, et Eesti tööandjad palkavad erivajadustega inimesi rohkem. Ja ka seda, et suurem osa erivajadustega inimestest on head inimesed. Kindlasti ei saa Raineri loo puhul teha mingisugust üldistust. Ma õppisin ka seda, et palgates erivajadustega inimest, tuleb võtta natuke rohkem aega ja kindlasti arvestada tema erivajadustega," võttis Lust loo kokku.