Jazzkaar 2017Foto: Robin Roots
Saund
2. aprill 2018, 12:44

Jazzkaar kutsub eestlaste kodudesse muusikat nautima

20. – 29. aprillini toimuv Jazzkaar kutsub muusikasõpru kaheksale erilisele kodukontserdile. Neljandat korda üle Tallinna ning esmakordselt Kuressaares ja Suurupis toimuvatele eksklusiivsetele kodustele kontsertidele on vaid 180 piletit, mis on müügil alates tänasest lehel www.piletilevi.ee.Kodukontsertide sarja alustatakse Meriväljal ning lõpetatakse Kuressaares lauljatar Marie Vaigla uue kavaga. Mälgandite perebändi kontsert toob kokku kontrabassisti Mihkel Mälgandi, staažika pianisti Ülo Mälgandi ja nende muusikutest vennad Londonist. Lauljatar Anna Põldvee viib jazzisõbrad muusikalisele rännakule oma peagi ilmuva albumi helimaailma. Lauljatar Maarja Aarma souliliku kodukontserdi Suurupis salvestab ka ETV2. Pianist Kirke Karja tuleb üritusele otse Bremenist jazzahead! muusikamessilt. Bassist Peedu Kassi madalsagedustel pulbitsev soolokontsert viib kuulajad lüürilistele maastikele.

„Kodukontsert on väga unikaalne formaat, mis võimaldab mul suhelda publikuga vahetult ilma barjäärideta, mida kõrge lava teinekord loob,“ sõnab juba teist korda kodukontserti andev Anna Põldvee. Artisti sõnul on kõik sellist laadi kontserdid olnud ääretult soojad ning pakkunud hea emotsiooni nii talle endale kui ka publikule.

Sel korral üllatavad muusikuid ja kuulajaid üle 100 aasta vanune klaver, koduks kohandatud vana klaverivabrik ja neljajalgsed jazzisõbrad.

20.–29. aprillini toimuva Jazzkaar 2018 põhiprogrammis on üle 60 kontserdi Tallinnas. 29. korda toimuva festivali peaesinejad on Suurbritannia lauljatar Laura Mvula ning USA jazzitipud, seal hulgas mitme Grammy’ga auhinnatud sütitav hammondivirtuoos-laulja Cory Henry ansambliga The Funk Apostles, saksofonilegend Bill Evans kvartetiga Petite Blond II, mainekas jazztrio The Bad Plus ning Hispaania lauljatar Silvia Perez Cruz. Festivali avab Eesti vabariigi 100. sünnipäevaks loodud žanriülene suurteos “Saja lugu”.

Vaata rohkem www.jazzkaar.ee.